Хороскоп за 2023 година

31-12-2022

Овен – Скъпи Овни, със сигурност 2023 е важна година в много отношения за вас. Един цикъл ще се затвори и ще започне друг.  С Юпитер във вашия знак до май месец, можете да рестартирате с нови идеи и проекти. Мнозина ще предприемат смяна на местожителство, на нова работа, нови инвестиции, нови промени в различни области на живота. Ако искате да смените работата си или да направите скок в кариерата, като се издигнете нагоре, това ще бъде подходящата година за вас. Планетата на късмета и изобилието ще ви подпомага. Ще почувствате изключителна сила в себе си, която ще ви тласка към действие. 

В любовта и в отношенията като цяло, тази година също говори за стабилност.  В много случаи най-красивото нещо, което може да се случи, ще бъде да се влюбите, да намерите правилната душа, която да сподели живота си с вас. Юпитер, който се намира във вашето звездно небе до май 2023 г. показва, че ако вие сами поемете юздите на любовта, ще можете да си върнете обратно в свои ръце контрола. Свободните представители на знака ще имат много благоприятни възможности да срещнат нови хора.

Вашият управител Марс ще ви направи по-очарователни, общителни, съблазнителни, дори алтруистични и щедри, и ще можете лесно да спечелите сърцето на човека, който ви привлича, но също така вие самите ще бъдете ухажвани.

Септември и първите 10 дни на октомври с Марс във Везни, трябва да бъдете много внимателни с всички онези трудности, които могат да създадат усложнения в отношенията и да се влошат. През този период са вероятни по-чести кавги. Трудно ви е да бъдете доминирани от партньора си. Важно е да се стремите към компромис и да разтоварвате вътрешното напрежение със спорт, вместо със спорове. В същото време по това време необвързаните ги очаква приятен период.

Това е година на личностно израстване, година, в която можете да планирате много неща за бъдещето като брак, партньорство, дете или закупуване на къща за живеене. Не пропилявайте този период, ако имате някой до себе си, но правете важни планове заедно за следващите няколко години.

Телец – Скъпи Телци, 2023 година ще бъде година на смели решения за вас. Уран ще продължава да ви предизвиква и понякога да ви принуждава да правите промени. В началото на годината в сферата на работата ви очакват различни турбуленции и още през януари ще трябва да се съгласите с някои нови условия на живот.

През втората половина на годината планетата на изобилието Юпитер ще помогне на мнозина да подобрят материалното си състояние. Но периодите на слънчеви и лунни затъмнения могат да донесат трудности и да предизвикат промени, които ще накарат Телците да преразгледат отношенията си с парите.

От 15 май Юпитер ще влезе във вашия знак, носейки оптимизъм и много, много късмет. Това не означава, че всичките ви проблеми ще бъдат решени по магически начин, вие просто ще можете да намерите алтернативни решения на проблемите си и ще възвърнете своята смелост и оптимизъм.

Грижете се за себе си, както физически, така и психически. Периодите, в които трябва да намалите темпото и особено да слушате тялото и сърцето си, са февруари, юни, юли и август. Комфортът, спокойствието и стабилността са изключително важни за вас. Вие сте изпълнени с увереност, но в същото време се характеризирате с висока степен на реалност, винаги поставяте целите си така, че да са постижими.

От 17 март до 10 април планетата на любовта и ваш управител Венера ще пребивава в знака Телец. През този период ще бъдете невероятно привлекателни. Можете да очаровате някого, когото харесвате. През юни ще се занимавате повече с въпроси, свързани с дома и семейството.
Единствената дисонансна нотка на тази 2023 година ще бъде дългият път на Венера в неудобния знак Лъв поради своята ретроградност. Планетата на страстта ще поиска от вас повече инициатива в сърдечните дела. Дисонансното планетно действие ще продължи от началото на юни до началото на октомври.

През тази година ще вземате важни решения, както в личен, така и в професионален план.  Най-важното е да не се страхувате от промяната, а да се предадете на тази вълна и да видите какво ви е подготвила съдбата.

Близнаци – Скъпи Близнаци, предстои активна и динамична година. 2023 година е година, в която ще имате важни открития и осъзнаване на себе си и ще се опитате да промените много начина, по който реагирате на нещата, но и да преодолеете психологическите си пречки, които ви пречат и не ви позволяват да живеете живота си пълноценно и да се развивате. Действайте креативно, а не разрушително. Имате голямо вдъхновение и въображение, така че се възползвайте от тях.

Трябва да бъдете внимателни през тази година и да държите очите си отворени на четири, за да избягвате клопките, свързани с хора и ситуации в професионалната област, които могат да повлияят негативно на кариерата ви.

Уран продължава да преминава през вашия дванадесети дом на слънчевия ви хороскоп, като засяга главно родените през втората десетдневка. Понякога кипите отвътре и  искате да разклатите всичко и да започнете отначало.

Излезте от рутината, създавайте нови приятелства и се забавлявайте повече. Време е да преживеете отново усещането за вълнение, нови възможности и приключения, благодарение на това, че Юпитер ще е във вашия единадесети дом на приятелството, екипи и технологии до средата на май. Освен, че получавате подкрепа от приятелите си, вие сте иновативни и пионери в идеите си. Възможно е да започнете да мислите за нови кариерни пътища, но се опитайте да не правите ходове, които не сте проучили добре и не сте обмислили възможните факти. Юпитер в Овен ви дава своята благословия и сили да се движите напред и да укрепвате вашите амбиции и планове.

Най-голямото предизвикателство ще бъде установяването на баланс между личния и деловия живот. Най-голямата турбуленция през годината ви очаква в периода на затъмненията, от 14 до 28 октомври. Следете емоциите си, т.е. не си позволявайте да бъдете импулсивни и безразсъдни.

Съсредоточете се върху истинските си желания. Бъдете себе си и не се страхувайте да правите промени, които смятате, че наистина си заслужават. В сферата на любовта ще е доста тихо и спокойно. Въпреки това е възможно да имате няколко успешни периода, когато свободните представители на знака могат да срещнат човек, който може да развълнува сърцето им. Най-добрият шанс за нова любов ще бъде през февруари, август и ноември.

Рак -  Скъпи Раци, 2023 година ще бъде година на физическа и духовна сила за вас. Целта на тази година е да вървите в хармония и баланс на всички нива в живота си. Много аспекти ще излязат на преден план и ще ви занимават интензивно. Годината от една страна носи екстровертност и ще донесе социални и лични възможности, но от друга страна ще създаде и условия за интроспекция и съзерцание.

Щастливият Юпитер до средата на май е във вашия амбициозен десети дом на кариерата и ви обещава голямо професионално развитие и признание. Може да почувствате, че боговете на късмета ви следват, предлагат ви подкрепата си и идват пълни с обещания за награди и напредък в кариерата. Може да откриете, че упоритата работа се отплаща в голяма степен. В по-късен период е възможно да промените приоритетите си по отношение на професионалните си цели, много е вероятно да промените и кариерата си.

От края на март до 20 май, когато Марс ще бъде във вашия знак, трябва да сте внимателни, защото ще трябва да се справяте с разногласия и напрежение в отношенията си, както професионални, така и лични.

Най-важното е да останете в състояние на емоционално удовлетворение през новата година. Тогава жизненият тонус ще бъде достатъчно висок. Поддържайте баланс между работа и свободно време: това ще помогне за поддържане на имунитета и здравето. Може да се докоснете до творческата си страна, тъй като въображението и вдъхновението ви тласкат да разширите хоризонтите си със знания и дух.

Сатурн понякога може да ви причинява вътрешен смут, който от своя страна може да доведе до емоционално дистанциране от хора, които са били близки до вас преди. С Плутон, който трансформира сферата на междуличностните отношения, е възможно да се насочите към избори, които могат да оставят траен отпечатък.

Още в началото на есента, ще имате силна нужда от разнообразие, която ще се опитвате да задоволите с пътувания и изграждане на нови връзки. Началото на октомври също се характеризирате с вътрешно неспокойствие и малко прибързани действия, но след това отново ще намерите спокойствие.

Лъв – Скъпи Лъвове, влизате в година, в която ще имате много работа и ще се появят много възможности да демонстрирате уменията си. Въпреки че първите месеци не изглеждат много обещаващи и дори е възможно да срещнете проблеми през януари и февруари, през годината ще се появят магически възможности. Тази година обещава да бъде продуктивна и доста добра по отношение на доходите ви.

Сатурн след като премине след 7 март в знак Риби, ще можете да въздъхнете с облекчение, защото всичко ще изглежда много по-лесно за вас! Предстоят положителни повратни точки, привидно случайни събития и големи възможности. Някои ще предприемат дълго пътуване, което носи ново начало в живота.

Юпитер в Овен до 15 май ще ви даде глътки оптимизъм, както и положително развитие по отношение на бъдещите ви планове, а когато влезе в Телец ще видите как вашите професионални плодове разцъфтяват. Уран, който продължава престоя си във вашия десети слънчев дом на амбициите, увеличава склонността ви да нарушавате правилата и да се държите авторитарно. Старайте се да контролирате емоциите си и да не се замесвате в задкулисни ситуации.

Нептун остава в Риби и вашият осми слънчев дом и трябва да продължите да бъдете внимателни и тази година, да държите очите си добре отворени, за да не попаднете в капани, свързани с вашите финанси. Сатурн ще продължи да контролира действията ви, но Юпитер е вашият защитен щит тази година.

Много специална година очаква хората, родени под знака на Лъва. Хороскопът показва щастие и удовлетворение не само в работата, но и в отношенията и любовта. Разширете социалният си кръг с нови запознанства. Прекарвайте повече време с приятели. Дългосрочният престой на Венера във вашия знак ще ви даде уникално и романтично лято, изпълнено със забавления и положителни събития. Едно приятелство може да прерасне в дълбока любов.

Тази година е време за промени.

Дева – Скъпи Деви, 2023 година е изненадващо добра година за вашия зодиакален знак! Новата година идва с добри новини на всички нива за вас! Планетарните транзити, които ще се случат през следващите 12 месеца, работят във ваша полза. Там, където ви е било трудно досега, ще стане лесно, нещата ще се успокоят. Може да започнете да се интересувате от духовност или самопознание.

Разбира се, ще има периоди на възходи и падения, но в живота ви няма да има големи негативни събития. И всяко препятствие, с което се сблъскате, то само ще ви помогне да станете по-силни! Не обещавайте повече, отколкото можете да изпълните, нещо, което сте склонни да правите.

2023 г. ще се окаже добра година във финансов план, особено за тези, които правят бизнес или имат лични проекти. Юпитер ще преминава до средата на май във вашия осми дом на спестяванията и споделените финансови ресурси и ще ви помага да намерите начини да печелите повече и да инвестирате успешно. Възможно е да има промяна в кариерата ви. Сатурн засилва вродената ви склонност към анализ и перфекционизъм, но имайте предвид, че планетата не носи бързи резултати, а бавно с труд и усилия. Организирайте работата си и изградете нова, по-функционална система.

Много е важно да избягвате стресови ситуации през новата година, защото те могат да ви създадат здравословни проблеми. Организирайте живота си по такъв начин, че да имате достатъчно време за почивка и възстановяване. Особено през по-студените месеци приемайте витамини.

В отношенията ви ще се изисква повече комуникация и ако искате нещата да вървят добре, да се научите да изразявате емоциите си. 2023 година ще изведе вашите междуличностни отношения на преден план, тъй като изглежда, че ще има допълнения, реорганизации и нови промени в тази област. Може внезапно да срещнете сродна душа, някой с който да имате еднаква житейска философия и духовен живот. Но не се впускайте в приказки за принцеси и принцове на бял кон.

Везни – Скъпи Везни, 2023 година ще бъде година на нови начала за вас. За мнозина старите и изтъркани цикли ще се затворят и ще се отворят нови, по-съвместими с вашите нужди и желания. Не трябва обаче да се поддавате на страховете и несигурността си, а да се борите да намерите изходи и да отворите нови врати, които ще ви предизвикат да покажете своите таланти и потенциал.

Трябва да се справите с много задачи и определено ще трябва да преживеете трудни моменти. Много е важно винаги да се пазите от спорове и напрежение в работата. Благодарение на дипломатическите ви умения може да се отворят нови врати за вас от втората половина на годината и да направите големи крачки в кариерата си. Преминаването на Плутон във Водолей, макар и за кратко тази година (от края на март до средата на юни), ще ви покаже колко е важно за развитието ви да сте креативни и да оставите поле за действие на въображението си.

2023 ще бъде година, която ще промени вашите приоритети, но и начина по който виждате и се справяте с определени проблеми. Ще ви се открият различни възможности в професионален и личен план. Ще имате възможност да се разшири влиянието ви в работата и да обогатите средата си с нови хора. Вашата смелост, съвест и сила карат другите да ви признават за лидер, печелейки престиж и признание. Дръжте се възможно най-дискретно и действайте  възможно най-умно и дипломатично.

Поемете отговорност за личния си живот. Ако сте човек, който твърде много се раздава и оставя себе си настрана, време е да смените предавките. Това дестабилизира живота ви. Потърсете баланса. Фокусирайте се върху целите си и колкото по-позитивни сте, толкова повече ще постигнете.

Юпитер ще ви насърчи по отношение на връзките и партньорствата, като ви носи възможности за създаване на съюзи и приближаване до осъществяването на вашите мечти и цели.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, годината на Марс ще бъде вашата година. Винаги има нови възможности, много врати ще са отворени пред вас. Щастливият Юпитер вкарва въздух във вашите платна и докато се придвижва  във вашия шести дом на здравето и работата, той носи увереност и надежда, работа и пари. Ако вече не сте доволни от текущата си работа, тогава планетата на късмета ще ви отведе на правилното място в точното време.

През февруари, колкото и да сте в настроение да започнете някои неща, е много трудно обстоятелствата да са във ваша полза. През март и април ще има битка за позиции и изтъкване, борба за осигуряване на вашето бъдеще. Нуждата ви да се откроите, да пробиете и да покорите целите, които сте си поставили, става все по-силна. Това е добър период за вас, но имайте предвид, че много хора около вас ще се опитват да ви спрат и да ви пречат. Финансите ще бъдат нестабилни, създавайки ви от време на време главоболия. Помислете дали можете да коригирате разходите, които имате. През втората половина на годината трябва да се стабилизирате финансово и по отношение на общите планове.

Като цяло предстои ви емоционално време през 2023 година. Любовта ви ще бъде отново подложена на изпитание от Уран, планетата на промените и трансформацията. Мнозина биха искали да прекратят връзката си и да тръгнат по нови пътища. Но Венера ви задържа, защото все още има потенциал във връзката ви.

Що се отнася до емоционалните отношения, от вас се очаква малко повече търпение, вървете стъпка по стъпка, не насилвайте нещата. Вашият любовен живот става по-зрял и сериозен, когато Сатурн се премести през март във вашия пети дом на любовта.

Възможно е дори да срещнете сродната си душа, ако още не сте. Срещата с любовта ще извади живота ви от равновесие, но по най-приятния начин. Ще се чувствате като на седмото небе.  Но преди да срещнете сродната си душа, флиртът през пролетта ще бъде особено вълнуващ.

Стрелец – Скъпи Стрелци, през 2023 година няма да има големи изненади, но затова пък ще имате много по-малки забавни преживявания. През година на Марс внезапно се намират решения на предстоящите проблеми.  И с вашия чар и доброта можете да постигнете много. Вашето чувство за справедливост и отборен дух ще ви отведат надалече. Обърнете внимание на спонтанните вдъхновения, те могат да ви отведат далеч.

През първата половина на годината ще имате голям успех, ако сте публична личност, участвате в социалните мрежи или работите в сферата на маркетинга и продажбите. Парите ще идват при вас на вълни от различни източници. Тъй като приходите ви няма да бъдат предвидими, е добре да се научите да спестявате в периодите, когато живеете в изобилие.

През лятото малко повече може да сте подложени на стрес. От време на време Марс също ще ви лази по нервите, ще прави ви по-нервни, може да спите лошо и кръвообращението да ви се смущава. Сатурн ви съветва да бъдете по-уважителни и отговорни към тялото си. Също така потърсете баланс, когато работата става твърде много за вас, може би като медитирате, правите много разходки сред природата, отваряте ръцете си с дланите нагоре и по този начин поглъщате нови енергии.

Има вероятност точно в началото на новата година да имате среща, която може да промени целия ви живот. През януари Венера ще пътува през вашия комуникационен сектор, така че ще бъдете експерти в спечелването на сърца. Мнозина ще ви гледат като хипнотизирани, защото чарът ви няма да има граници. Планетата на любовта ще ви вдъхновява  и ще ви предлага подкрепа в любовните въпроси. Просто се отворете за това, което идва. Ако имате вече връзка, възможно е партньорът ви да проявява признаци на ревност, защото ще сте като магнит за противоположния пол. Юпитер, планетата на щастието и оптимизма, ще се движи през вашия сектор на страстта и флирта до 15 май, което предполага, че през първата половина на годината ще имате повече любовни срещи.

Козирог – Скъпи Козирози, 2023 обещава да бъде година, пълна с подаръци! Междувременно започвате с хубав набор от планети в благоприятна позиция във вашия знак и след това продължавате още по-добре. Важни транзити ще ви предоставят подходящи възможности.

Добре е обаче да сте изключително внимателни, защото възможностите няма да се видят от пръв поглед. Нищо няма да падне наготово от небето. Това ще бъде година, в която ще работите повече от всякога за мечтите си.

Началото на годината ще донесе определени промени в живота ви и под влиянието на Сатурн нещата ще се развият изключително добре! Чувствате се много добре и можете да постигнете всичко, което си намислите! Ще има шансове за увеличаване на доходите и да подобрите финансовото си положение. Можете да съберете цяло състояние тази година, ако вземете правилните решения! Пролетта ви очаква с известни разходи, но ще става дума за важни за вас покупки, които може би сте искали отдавна. Като цяло вниманието се насочва към дома и семейството.

През пролетните месеци, особено през април, са възможни определени здравословни проблеми, така че би било добре да обърнете повече внимание на този аспект. Научете се да бъдете по-нежни със себе си.

2023 е доста добра и благоприятна година за вас, особено по отношение на личния ви живот. Ще преминете през етап на себеоткриване и ще се насладите на духовната си еволюция. Тази година ще научите важни уроци. Можете да вземете някои важни решения, които ще променят траекторията на живота ви.

Очаква ви интересно динамично време в любовен план. През годината ще се чувствате така, сякаш Купидон ви обсипва със своите любовни стрели, защото ще има поредица от романтични предложения и срещи, които ще ви карат да се чувствате на седмото небе. Тези, които имат вече сериозна връзка, ще могат да изживеят ново възраждане на любовта си.

Правете добро и бъдете благодарни за всичко, което сте получили от Вселената.

Водолей – Скъпи Водолеи, ще се справяте добре в годината на Марс. Получавате много нови шансове и възможности. Успехът за вас ще дойде бавно, но сигурно. Понякога ще бъдете разочаровани, че няма да постигнете целите си бързо, но в крайна сметка ще сте доволни от постигнатото. Имате всички основания да сте оптимисти, защото 2023 година ще бъде успешна за вас. Марс ще бъде благосклонен към вашия зодиакален знак до края на март и ще ви тласка към върхови резултати, които можете да превърнете в пари и успех.

Когато Юпитер премине на 16 май в Телец, това ще ви помогне да намерите решения на въпроси, свързани с вашите недвижими имоти и вашите близки, както и да създадете още по-добра атмосфера у дома си. Сред вариантите е преместване в нов дом или ремонт, покупка или продажба или финансова експлоатация на семеен имот.

В любовните отношения новата година започва някак скучно за вас. В партньорствата трябва да направите много, за да премахнете досадните и вредни навици, които са се промъкнали. Понякога това може дори да ескалира в истинска криза във връзката. Нужно е да поработите върху взаимоотношенията и да спрете да приемате нещата, които не искате, такива, каквито са.

В няколко периода от годината вашият сектор на дома и семейството е блокиран от движението на ретроградни планети или от влиянието на по-негативни астрологични аспекти, което показва, че ще изпитвате затруднения при изразяването на чувствата си към членовете на семейството и към партньора си.

Ще спечелите сърцата на околните с голяма лекота и понякога ще откриете, че си играете с нечии чувства. Не давайте фалшиви надежди. Съществуващите взаимоотношения отново получават глътка свеж въздух след няколко леки кризи. Престоят на Венера в Лъв, а оттам и във вашия дом на взаимоотношенията, ще ви помогне да изживеете едно изключително чувствено лято, изпълнено със забавни моменти и комбинация от емоционална хармония и любовна страст.

Риби – Скъпи Риби, 2023 ще бъде годината на съзнателния избор. Най-уморително ще ви бъде през първото тримесечие - период, в който ще трябва да се справите с неудобната квадратура на Марс от знака Близнаци (до 24 март). Планетата на борбеността и ероса, поставена на преден план, носи несигурност, липса на сили, умора.

Годината започва за вас с ретрограден Марс във вашия четвърти слънчев дом, създавайки натиск и напрежение не само в семейната ви среда, но също така и в професионалния ви живот. Изискванията ще са много и ще има моменти, в които ще почувствате, че като Дон Кихот се борите с вятърни мелници. Старайте се да не се поддавате на мързела и апатията.

От началото на март обаче ще получите допълнителен тласък от Сатурн, който се премества във вашия знак и ще ви помогне да отрежете сухите клони и да насочите енергията си към нещата, които наистина имат значение. Сатурн от тази позиция за вас има двойно значение. От една страна, това ще ви донесе събития, които ще ви натоварят с допълнителни отговорности и ще ви изморяват. Ще ви подложи на изпитание, ще ви донесе много работа и в същото време ще изисква от вас зрялост, сериозност и отговорност и вече няма да ви е лесно. Но от друга страна ще ви помогне да се отървете от всичко, което ви задържа и не ви позволява да се развивате и ще създаде пространство за новото. Освен това ще ви помогне да сбъднете мечтите си, стига да сте отдадени на тях.

Като цяло 2023 година ще бъде положителна. Всички пътища ще ви изведат до успеха, ако сами не се изключите. Мнозина мечтаят среща с истинска любов и ще я имат, други са предопределени да забогатеят, а трети ще направят шеметна кариера или ще намерят работа, която харесват. Можете да постигнете всичко, което сте си пожелали. Но не трябва да разчитате само на късмета. Той, разбира се, няма да ви изостави, но няма да ви следва сляпо по петите.

Вие също трябва да положите необходимите усилия, труд и постоянство. И най-важното е да не се отказвате.
 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net