Какво разкрива келтски дървесен хороскоп (II част)

18-03-2019

Древният келтски дървесен хороскоп е свързан с циклите на Луната, според него годината се разделя на 13 лунни месеца, всеки от който има по 28 дни.

Хороскопът е създаден от друидите, секта от келтски свещеници, които обитавали земите на Британия през около 1000 пр. Хр. 

Те вярват, че хората произхождат от дърветата, които разглеждат като живи същества, притежаващи безкрайни знания и мъдрост.
Всяка зодия е свързана с определено дърво. Разбирането на връзката с „нашето” дърво може да ни помогне да разберем по-добре същността си.


10 юни – 7 юли
Дъб

Според келтите дъбът е символ на силата и мъдростта. Вие сте роден шампион, човек с голямо сърце, който с готовност защитава интересите на онеправданите. Обичате да контролирате живота си и непрестанно търсите щастието, обичате големите и сплотени семейства и много често вие изграждате такова. В обществото ви уважават и почитат.

Съвместим знак: Ясен

8 юли – 4 август
Джел


В келтската астрология Джелът има статут на крал. Вие сте щедра натура с ясно изразени лидерски качества. Амбициозни сте и обичате конкуренцията. Трудностите не ви пречат, напротив, мотивират ви, вие просто ги приемате като поредната стъпка към успеха. Имате способността лесно намирате решение в трудни и заплетени ситуации.

Съвместим знак: Бъз

5 август – 1 септември
Лешник

Вие сте интелигентен и организиран човек. Лесно запомняте и обработвате информация. Обичате да сте прецизни и обръщате внимание и на най-малките детайли. Аналитичните ви способности и бърз ум ви помагат с лекота да се справяте с критични ситуации.

Съвместим знак: Глог

2 септември – 29 септември
Лоза

Хората родени под знака на Лозата са противоречиви и непредсказуеми. Умеете да съчувствате и се поставяте на мястото на другите, което понякога отнема от жизнената ви енергия, но ви дава по добро разбиране на света. Обичате лукса и сте изтънчени, можете да намерите добра реализация в областта на изкуствата.

Съвместим знак: Бреза

30 септември – 27 октомври
Бръшлян

Вие сте харизматични и имате способността да преодолеете всяка трудност. Подобно на самото растение бръшлян преминавате през всякакви препятствия, нищо не може да ви спре по пътя към целта. Имате силна вяра, която ви помага в трудни ситуации.

Съвместим знак: Дъб

28 октомври – 24 ноември
Тръстика

В келтската астрология родените под знака на тръстиката са пазители на тайните. Гледате на нещата в дълбочина и търсите значението на всичко, с което се сблъсквате. Обичате увлекателните истории, както и да проверявате информацията, с която боравите. Можете да намерите добра реализация като журналист или историк.

Съвместим знак: Дъб

24 ноември – 23 декември
Бъз

Родените под знака Бъз на пръв поглед сте изглеждат изключително свободолюбиви, дори диви, хора, който не се страхуват да поемат рискове. Това до някъде вярно, но в сериозни ситуации винаги обмисляте добре действията си. Вие сте внимателен човек, имате склонност към философия и обичате да сте полезни.

Съвместим знак: Джел

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net