Балконски цветя според зодиакалния знак

22-09-2015

Стайните растения са свързани със зодиака, поради това желателно e да обзавеждате дома си с „вашите“ зодиакални цветя. Според специалистите това засилва здравословното състояние и спомага за постигане на хармония.

Овенът е знакът на Марс. Съответстват му ярките, предимно червени цветя. Желателно е също да се избират стайни растения, които разцъфват през зимата. Спрете своя избор на мушкатото, азалията или бегонията - те не са капризни, издръжливи са, което е напълно в духа на Овена.

На стабилния и уверен Телец ще пасват късите, но ефектни стайни растения. Вечнозелената алоказия е това, което му трябва на Телеца. Също некапризна, но заедно с това оригинална. За по-консервативните представители на тази зодия идеален вариант може да се окажат каланхоето и кампанулата (камбанка).

На Близнаците са им необходими ефирни цветя, каквито са те самите. Максимален обем, но в никакъв случай не и тежки. Дантелени папрати, изящни аспарагуси и необичайни тиландсии – с тези цветя близнакът ще се сприятели лесно и навеки.

Пеперомията и фуксията ще радват Рака ежедневно, те са чувствителни на грижи и ласка. На тази зодия ще пасват всички стайни растения, които имат сочни и месести листа. Агавата и алоето са способни да даряват спокойствие и да укрепват силата на духа.

Растенията сякаш са създадени за благородния Лъв. Шикозната и изящна гардения, смайващата камелия, разкошната хортензия… Нали схващате тенденцията! Всички стайни растения, които заслужават направо оди, пасват най-добре на Лъва по астрологични параметри.

На Девата отиват пахира и монстера. Ако искате да зарадвате представител на тази прагматична зодия, подарете мандариново дръвче. Красиво, ароматно, плюс плодоносно!

Везните са истински естети. Техните цветя са вризеята, спатифилума и орхидеята. Уравновесеността на този знак ще бъде подчертана от хризантемата. В източните култури тя символизира равновесието на противоположностите – Слънцето и Луната – като чашките на везните.

Родените под знака на Скорпиона са хора твърде енергични. Това предопределя и избора на стайни растения. Изберете антуриума с неговата сдържаност, но и целеустременост. Или отровния олеандър - по принципа на привличането между себеподобни.

За Стрелеца сигурни компаньони ще бъдат лианите и растенията с дълги листа. Това символизира стремежа към успех и саморазвитие. Сансевиерията, драцена и филодендрон - това са зелените спътници на Стрелеца.

На строгия Козирог ще вървят бавно растящите домашни цветя. Несъмнено той ще се сприятели с литопсите („живите камъни“), замиокулкаса и фикуса. Забелязано е също, че има взаимност между Козирога и красулата.

Водолеят е любител на нестандартните решения и асиметричните форми. Той може не само да оцени, но и да отгледа бонсай - изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти. Затова ще му отиват пуансетията и мединилата с тяхната екзотичност.

При рибите ще вървят влаголюбивите стайни растения, които имат приятен мирис. Петунията, бегонията и зюмбюлът идеално пасват на този зодиакален знак. Макар и да не ухае, шефлерата също претендира да е любимка на Рибата.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net