Прости тайни как сварените яйца да са вкусни и да се белят лесно

15-08-2023

Яйцата са една от най-популярните храни и поради ниската им цена може да си ги позволи всеки, констатира китайският портал Sohu.

В публикацията се посочва, че има много начини приготвяне на яйца. Пърженето в тиган е един. Но ако искате да запазите колкото се може повече хранителната стойност на яйцата, поставете ги в тенджера и ги сварете.

Трябва обаче да се отбележи, че много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, съветва публикацията.

Хайвер от орехови ядки

Много хора смятат, че варенето на яйца е много лесно. Просто трябва да сложите малко вода в тенджера, да сложите яйца и да готвите около 10 минути. В резултат на това яйцата, приготвени по този начин, не само много трудно могат да се обелят, но и не са с много добър вкус.

Авторът видял как жена работеща в кафене, специализирано за закуска, лесно бели черупките на яйца. Вкусът им също бил уникален. На въпрос каква е тайната отговорът бил, че първо яйцата трябва да бъдат оставени да киснат в студена вода за около десет минути. Така че, по време на варенето яйцата няма да се напукат и в резултат ще се окажат много нежни и приятни на вкус, освен ако не бъдат преварени.

Полезният снакс, когато сте навън с детето

Също така, след сваряването, не забравяйте да потопите отново яйцата в студена вода, за да помогнете за лесното отстраняване на черупките.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net