Страховити мумии

24-10-2013

Децата определено се вълнуват, когато наближи Хелоуин. Освен че се радват на всеки празник, те обожават „страшните” истории, призрачните атрибути и костюмите, неизменно съпътстващи Хелоуин.

Не само децата ви ще се зарадват на тези симпатични мумии в духа на празника. Те са много лесни за приготвяне и са способни да превърнат семейна вечеря, приятелско събиране или детска веселба в празник.

Необходими продукти:

300 гр. готово тесто (200 гр. брашно, 130 мл. хладка вода, ½ пак. мая за хляб, щипка сол, щипка захар, с.л. зехтин)
10 бр. кренвирши
Масло за намазване
Кетчуп, горчица, майонеза - за сервиране

Приготовление:

Замесете тестото като пресеете брашното и добавите към него сухите съставки. Направете кладенче по средата и изсипете водата. Омесете еластично тесто, ако е необходимо добавете още малко брашно при месенето. Оставете да втаса докато увеличи двойно обема си.

*Пропуснете тази стъпка, ако вече имате готово тесто.

Втасалото тесто разточете с дебелина около 1 см. Нарежете на тънки ивички (около сантиметър). Това ще бъдат бинтовете на мумиите ви.

„Омотайте” кренвиршите с тестото, като внимавате да не го наслагвате много, защото при печене ще се надигне. Оставете малко отворче между ивиците тесто за „лице”.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15 – 20 минути.

Когато извадите мумиите от фурната, оставете ги да се охладят. Накрая направете очички от горчица (защото е по-гъста и няма да се разтече) с помощта на клечка за зъби, потопена в соса.

Поднесете със сосове в допълнение.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net