Божествен, любим, че и здравословен сандвич

26-06-2015


Този сандвич ще промени живота ви. Съчетава всички полезни групи храни, много е лесен за приготвяне и най-важното, е убийствено вкусен.

Освен това може да си позволите да го ядете всеки ден, защото в него няма излишни калории и няма да напълнеете. Позволява да бъде носен и разнасян навсякъде с вас, след като сте си го приготвили вкъщи – на работа, на екскурзия, на плажа. И още нещо в полза на бързата и полезна храна – комбинациите от продукти, които може да ползвате са неизброимо много, така че вероятността да ви омръзне е малка.

След като ви убедихме в предимствата на хапването на крак с полезни съставки, следва да кажем и две думи за продуктите, които ние използваме. Слагаме повече зеленчуци за сметка на калоричните съставки. Тях комбинираме с печена, пушена или маринована риба, с проверен произход и начин на обработка. Обаче може да сложите други месни или млечни съставки.

Необходими продукти (за един сандвич):

За питката:

5 с.л. овесени ядки (овесено брашно)
малка щипка сода бикарбонат
малка щипка сол
7 с.л. мляко (ядково или краве)
1 с.л. брашно от семена или ядки (по желание)
кокосово масло (растителна мазнина)

За пълнежа:

Краставици
Салата
Салатен лук
Маслини
Маринована сардина

Приготовление:

Продуктите за пълнежа са опционални и трябва да се съобразят с личните предпочитания. Но предложената комбинация, според скромното ни мнение, е доста добра.

За да спазите принципа на здравословното хранени, ви препоръчваме са сложите един основен продукт, като сирене, кашкавал, риба или месо, а останалите да бъдат зеленчуци.

За питката овесените ядки и семената се правят на брашно с помощта на мелничка или чопър. Разбъркват се заедно със солта, содата и млякото и се изсипва в намаслен и загрят тиган. Запича се от двете страни и се оставя 10 минути да се охлади.

Внимателно се разпределя плънката, като не се прекалява с нея. Завива се с пергаментова хартия и метално фолио на руло. Ако е добре опакован сандвичът издържа много дълго време в чанта и на път.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net