Малки хитринки, които ще ви спестят главоболия на плажа

14-08-2020

Сигурно вече си правите планове за почивка!? Без значение къде точно смятате да прекарате лятото – в ол инклузив хотел, на вила или на къмпинг, имаме да ви предложим няколко трикчета, които ще направят почивката ви съвършена.

Съветите, които сме подбрали улесняват плажуването и преодоляват дребните досадни неприятности, които могат да съсипят целия ви ден и дори цялата почивка.

1. Бебешката пудра премахва всяка досадна песъчинка

Много е неприятно, когато напускаме плажа, а пясъка никак не иска да ни пусне. Мием се, търкаме, но песъчинките си остават и създават неприятно усещане когато обуем обувки. Тук на помощ идва пудрата, която ги отстранява като с магическа пръчка.

2. Телефона, електронната книга и портфейла са предпазени в найлонови торбички

Протектори за телефони има и те са най-добрият вариант, но също така и сериозна инвестиция. А торбичките пазят от пясъка, влагата и намазаните с крем ръце.

3. Джапанките се оставят с лицето към пясъка

Когато събуете обувките си, уверете се, че подметките им гледат към слънцето, а лицето е обърнато към пясъка. Така ще избегнете изгарянето на стъпалата, когато ги обуете след няколко часа.

4. Носете си празни контейнери, кутийки и шишета от козметични продукти

В тях може да скриете ключове, пари, документи, плейър, бижута и други лични вещи, които носите на плажа, но се страхувате да не изчезнат, докато се във водата, например. Това си има и друго предимство, ще ги опазите и от самите себе – така няма шанс да изпаднат незабелязано от чантата ви и да изчезнат сред пясъка,

5. Подходящата храна е от решаващо значение

Изберете правилно храната, която ще похапвате на плажа. Плодовете се пренасят лесно и хидратират изтощения от слънцето организъм. Приемайте вода и течности за да избегнете неприятните ефекти на слънцето като неразположение, главоболие, загуба на тонус и т.н.

6. Лимоновият сок върши част от работата на фризьора

Използвайки слънцето пълноценно, това означава не само да направим бронзов загар. Слънцето, в комбинация на малко лимонов сок, изсветлява косата с няколко тона. Така може да си спестите от бюджета за фризьор.

7. Кокосовото масло замества редица козметични продукти

Непокорната коса лесно може да бъде стилизирана с помощта на кокосово масло. Освен това то хидратира перфектно и предпазва от слънчево увреждане. Направете си смес от кокосово масло и вода и напръскайте косата си преди плаж, за да запазите здравината й.

8. Зашийте джобове на плажната си кърпа

Обикновено парче плат, пришито към кърпата може да ви спести много главоболия, като загубени в пясъка пръстени, обици, ключове от колата, пари и т.н.

9. Добрите стари лекове при изгаряния вършат работа

Киселото мляко, наложено върху изгорялата кожа, определено облекчава болката и последствията. То е достъпно навсякъде и дори и да нямате аптека наоколо, може да разчитате на народния лек.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net