Хрупкав домашен чипс

11-08-2014

Това морно време изпива невъобразимо количество бира, а с нея си позволяваме и обилно количество пържени картофки. Да, няма по-лесно решение от това да си купим голям пакет чипс.

Преди това обаче, хвърлете око на двата много лесни варианта за домашен чипс - вкусен, полезен, печен, хрупкав. И разбира се, просто неустоимо мезе за бирата с приятели.

Печен домашен чипс

1 кг картофи (стари)
3-4 с.л. зехтин
Сол
Черен пипер
Червен пипер
Хартия за печене

Картофите се измиват, обелват и нарязват на много тънки шайби (около 1,5 - 2 см). Това става по един от четирите начина - с остър нож, на ренде, с картофобелачка, и най-лесният вариант е на кухненския робот.

В купа разбъркайте картофите, мазнината и подправките на вкус. Подредете картофчетата върху голяма тава, застлана с хартия за печене, като внимавате да не се застъпват. Пече се до зачервяване на предварително загрята до 200 градуса фурна. Чипсът трябва да се обърне веднъж и да се наглежда често.

Картофен чипс на микровълнова

1-2 картофa, сол, зехтин, хартия за печене

Тук продуктите трябва да са в доста по-малки количества, имайки предвид, че печем в микровълновата фурна.

Почистваме картофите и ги режем по един от посочените по-горе начин. Овкусяваме с подправки и мазнина. Картофите се нареждат върху голяма чиния, постлана с хартия за печене, като не бива да се застъпват.

За да са готови за хапване са нужни около 5 минути на страна (общо 10). Чипсът се пече на максимална мощност на микровълновата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net