Солариумът освобождава напрежението

10-03-2014

Солариумът има положителни ефекти, въпреки риска от развитие на рак. Проучване на учени от университета в Северна Каролина показва, че все повече жени се „препичат” на ултравиолетовите лъчи с цел да се освободят от стреса.

Анкетираните жени на възраст между 18 и 25 години - над 500, заявили че използват изкуствената светлина, за да подобрят външния си вид и за да се отърват от ежедневния стрес и напрежение.

„Установихме, че за дамите външният вид е от особено значение, но това което ни изненада са другите фактори, които за някои привърженички на изкуствения тен са дори по-важни. Изненадващо, повечето девойки се забавляват истински по време на процедурите за придобиване на изкуствения тен”, каза водещият изследовател д-р Сет Ноа, коментирайки резултатите от проучването.

„Изкуственият тен им помага да се освободят от стреса и да релаксират, затова ние кръстихме този фактор „подобряване на настроението”, добави Ноа.

Независимо от доброто влияние върху емоционалното състояние, докторите предупреждават за повишения риск от рак на кожата. Специално обръщение беше направено към дамите на възраст под 30г., тъй като според изследователите, рискът да развият опасната болест на тази възраст е по-голям.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net