Да се предпазим от ударите на стреса

17-12-2013

Празниците са само още един повод да изпитаме издръжливостта на нервната си система. Към ежедневните проблеми, свързани с работните ангажименти, отлаганите задължения у дома и неизпълнените обещания, обикновено се присъединяват и тревогите от подготовките за празниците.

Това време на годината може да се окаже истинско изпитание и да опъне нервите ни до краен предел, затова е още по-важно да се погрижим за спокойствието си.

Несъмнено има много ситуации, които да причиняват главоболия и стрес в ежедневието, но има три златни правила, които трябва да спазвате, за да предотвратите напрежението.

1. Бъдете физически активни

Физическите упражнения не само тренират тялото. Те подобряват обмяната на веществата и с това помагат за производството на хормоните на щастието. Намерете време, което да отделите за спорт или леко физическо натоварване, като разходка или дори пазаруване.

2. Правете неща, които ви носят удоволствие

Отделяйте повече време на заниманията, които ви правят щастливи. Правете всички онези малки неща, от които се лишавате, а точно те ви правят най-щастливи. Те ще ви накарат да се чувствате добре в собственото си тяло и ще ви помогнат да бъдете по-толерантни към хората в обкръжението си.

3. Променете начина си на мислене

Планирайте бъдещето смело и мислете позитивно. Изтрийте от речника си „не знам”, защото звучи обезкуражаващо.

Променете гледната си точка. Загърбете тягостните мисли и се концентрирайте върху положителните неща от живота.

Все пак идват празници и не бива нищо да помрачава мислите ни!

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net