Диета с кленов сироп

26-07-2014

Питате ли се кой е най-популярният метод за отслабване? В отговор бихте чули – Диета с кленов сироп. Хранителен режим, подходящ за сваляне на телесното тегло и за прочистване на организма. Диетата помага за намаляване мастните натрупвания и изчистване на токсините.

Твърди се, че тя има положителен ефект върху кожата, косата, работата на храносмилателната система, психическото и физическото състояние.

Приложение?

Принципът на диетата е да се заменят основните хранения със специална напитка, направена от кленов сироп и вода. За една чаша са необходими:

- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода
Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша. С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.

Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.

Ако почувствате необходимост можете допълнително да пиете ментов чай или негазирана вода.

Когато завършите диетата обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна. Имайте предвид, че приемането на големи количества храна може само да влоши състоянието на храносмилателната система.

Затова се придържайте към следните препоръки:

Първи ден: закуска: плодов сок; обяд: бистра зеленчукова супа; вечеря: варени зеленчуци.

Втори ден: закуска: плодов сок или плодове, обяд: бистра зеленчукова супа с просо и варено жито (ечемик, ориз), вечеря: житни ядки, заляти с оризово мляко.

Трети ден: закуска: плодов сок или пресни плодове, обяд: зеленчукова супа и малко протеинова храна от соя, вечеря: житни ядки, заляти с оризово мляко.

Диетата не трябва да продължава повече от 10 дни. Ако желаете да повторите диетата трябва да направите пауза от 4 седмици.

Хората с по-сериозни заболявания или нарушения на специфични физически функции трябва да се консултират с лекар преди да започнат диетата!

Ако мислите, че няма да издържите на десет дневния строг режим на хранене, може да направите диетата за по-кратък срок – от 5 до 7 дни. И в този случай единствената храна, която се приема в продължение на диетата е напитката от кленов сироп, приготвена по описания по-горе начин.

Как да задържим постигнатите резултати?

За да продължите започнатия процес на изчистване на организма трябва да се придържате към хранителен режим и след края на диетата. Това означава да замените закуската и вечерята със сок от кленов сироп. Изпивайте по две-три чаши.

За обяд избирайте по-леки храни, предимно зеленчуци, а протеините трябва да сведете до минимум.

Заменяйки закуската и вечерята с кленов сироп Вие всъщност продължавате процеса на изчистване на тялото, започнат с диетата. Това помага и за поддържане на телесното тегло. Добре е да спазвате този режим в продължение на един месец. След това можете да преминете към последната фаза на прочистване, а именно към - еднодневната програма.

Еднодневна програма за прочистване?

Еднодневната програма Ви дава възможност да прочистите организма си за ден или да поддържате теглото си след като сте приложили по-строгите мерки на диетата.

Един ден само на кленов сироп, може да прилагате през цялата година, за да прочиствате натрупаните токсини.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net