Съвременният човек не може да живее без кафе, смартфон и горещ душ

13-01-2015

Представата да издържим и само един ден без смартфон може да предизвика ужас у много хора, които разчитат на устройствата си, за да са във връзка с приятелите си. Ново проучване показва, че съвременния човек не може да живее без кафе, топъл душ, автомобил и най-вече без умния си телефон с достъп до интернет.

Шестима от всеки десет души заявяват, че не биха могли да преживеят и един ден без достъп до интернет, показва ново проучване, целящо да подчертае разликата между „нещата от първа необходимост” за хората от Запада и за тези в развиващите се страни, където електричеството и напоителните системи се посочват като най-необходими.

Повече от една трета от анкетираните казват, че се нуждаят от кафе в началото на деня, пише 'Фокус', цитирайки 'Daily mail'. Над две трети от хората на възраст между 16 и 24 години са посочили смартфоните си като базова необходимост, а половината от лондончаните и една четвърт от мъжете са отговорили, че не биха могли да живеят без автомобила си. Половината от участниците в проучването, живеещи в Шотландия са заявили, че горещият душ е една от базовите им потребности.

За сравнение, отговорите на този въпрос, получени в Бангладеш, Индия и Източна Африка са били свързани с необходимостта от електричество, системи за обработване на земята и храна.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net