9 съвета за перфектно селфи

13-05-2014

Мания, болест, забавление…без значение как го определят психолозите, „самоснимането” е едно съвременно явление, което не дава признаци да отмине ей така. Дори напротив, предизвиква вълна от нови тенденции.

Селфи снимки си правят моделки, световни знаменитости, хора на изкуството, дори политици. Обикновено когато имат какво да ни кажат/покажат, но най-вече когато се забавляват или когато са вдъхновени. Затова имаме намерение да вземем техният пример и най-накрая да приемем селфито не като обикновена самоснимка в огледалото.

За да имаме и ние страхотни кадри, които да съберат подкрепата на приятелите ни в Instagram или Facebook, трябва да имаме предвид няколко задължителни елемента.

1. Използвайте приложения за обработка на снимки

За да направите добро селфи, ви трябва не само красота и фотогеничност, но и фантазия и малко творчество.

Освен да се щракнете с телефона, задължително трябва да обработите кадъра. Изтеглете приложение за обработка на снимки и използвайте въображението си.

2. Филтрирайте фотосите си

Автоснимките определено не ни показват в най-добрата светлина. Една от безпогрешните техники е да ги филтрираме чрез приложенията за обработка. Експертите по PR съветват да се използват резки тушове като Inkwell и Willow в Instagram. Така се прикриват тъмните кръгове и несъвършенствата на кожата.

3. Осигурете подходяща светлина

Имайте предвид, че за самоснимката ви е по-добре да има повече от необходимото светлина, отколкото да е тъмна. За да блестите на автокадъра (буквално), заснемете се навън.

Най-добре правете снимките си рано сутрин или преди залез слънце, съветват експертите по маркетинг в социалните мрежи.

Ще изглеждате озарени и свежи…възползвайте се!

4. Измислете си интересна композиция

Да проверите какво има зад гърба ви, е просто задължително. Всеки се сеща поне за един пример за куриозен гаф, когато в кадър влизат неочаквани обекти.

Най-добре подгответе фона на снимката. Подберете запомнящо се място, любопитни предмети, автентичен интериор. Измислете си дори композиция, но смислена, с която да изразите себе си. Така селфито ви няма да е просто кадър с новата прическа.

5. Правете повече кадри

При фотографията важи принципа „колкото повече, толкова по-добре”. Затова когато искате да се щракнете за спомен, независимо дали ще качите снимките в интернет пространството, направете повече кадри и в различни пози.

По този начин ще имате избор, за да споделите само най-добрите от тях.

6. Заложете на добрите си страни

Снимайте се с проучвателна цел. Това означава – от различен ъгъл и в различни пози. Установете коя е най-фотогеничната ви страна и се възползвайте от нея.

7. Забавлявайте се

Стига вече със заучените и изтъркани пози – на маса, пред огледалото и т.н. Разбира се, няма нищо лошо да си правим селфи, когато се чувстваме красиви и щастливи, но да го правим със стил.

Постарайте се да избягвате клишетата и изненадайте последователите си с оригинална и неочаквана композиция, с която да предадете послание.

8. Бъдете естествени

Забравете за нацупената муцунка и позата тип Ким Кардашиян.

По-добре се усмихвайте и се щраквайте в естествени за вас ситуации и пози. Знаменитостите ни показаха как се прави – дамите се надпреварват да постват снимки без грим и кадри от ежедневието им. Точно това е и тенденцията – да се покажем и да се харесваме, каквито сме.

Може би стана ясно, че “duck face” позата, е недопустима за доброто селфи.

9. Снимайте се като моделите

Знаменитостите издадоха една от тайните си за добро селфи. Правете и вие като тях - изпънете ръката, с която държите апарата, над главата си (горе-долу под ъгъл от 45 градуса), натиснете копчето и погледнете в обектива в последния момент.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net