Шест начина за запазване на младостта и блясъка на лицето

26-04-2022

Карън Хейс, главната изпълнителна директорка на козметичната марка S'eau Prima, предложи шест съвета за грижа за кожата, които ще ви помогнат да запазите кожата си млада и сияйна. Те са публикувани от The Sun.

На първо място, експертът препоръчва постоянното използване на хлорна вода като локално лечение на кожата. Според нея това средство ускорява заздравяването на рани, намалява отока, облекчава възпалението и помага за предотвратяване на акне. „С помощта на това средство хормоналното ми акне стана по-малко“, каза Хейс.

Според изданието второто правило на специалистката е ежедневно да почиства кожата на лицето. „Качественото измиване не означава само да се отървете от грима. То също така помага да се предотврати образуването на свободни радикали, които могат да състарят кожата, като унищожават естествения колаген“, обясни тя.

Освен това Хейс призова читателите да използват овлажнител за лице, както и слънцезащитен крем. „Сега рискът от увреждане от слънцето се увеличава и това има последствия не само за здравето на кожата, но и за вашата красота като цяло“, каза източникът.

Експертката също така посъветва добавянето на антиоксиданти към серум или крем многоетапна грижа в ежедневието си.

Хейс смята, че този процес не отнема толкова време, колкото изглежда. „Измийте лицето си, пръснете спрей, нанесете хидратиращ серум, околоочен крем, балсам за устни и завършете със слънцезащитен препарат“, заключи тя. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net