5 съвета за здравословен тен

22-06-2021

Хубавият златист загар през лятото е мечта за всяка дама, не само защото се асоциира със здравословен външен вид. Другото хубаво на бронзовия тен е, че прикрива малките несъвършенства по кожата и тя изглежда по-млада и красива. Слънцето обаче става все по-опасно и силно, затова ето 5 ефективни съвета за здравословен тен:

Използвайте висок фактор

Вероятно всеки знае, че трябва да се маже със слънцезащитен лосион, но разковничето е в честотата, с която това трябва да се прави. Според дерматолозите лосионът трябва да се подновява на всеки 2 до 3 часа. А ако влизате в морето или басейна или пък се потите много, тогава се мажете дори и по-често. И не забравяйте, че ръцете, ходилата и устните ви също имат нужда от предпазване.

Носете шапка с широка периферия или козирка

Шапките са не само ефектен плажен аксесоар, но са задължителни ако искате да спасите кожата си от вредните слънчеви лъчи. Новият хит това лято са шапки, в чиято периферия са поставени специални UV-предпазители. Те дават допълнителна защита на лицето и очите от слънцето.

Стойте на сянка

Хамак под дебелата сянка на дърво или коктейл под чадър – важно е да сте под някаква сянка. Особено в часовете между 12 и 16 часа, когато слънчевите лъчи са най-жарки. Така ще защитите кожата си от прекомерно излагане на слънце, но имайте предвид, че под чадър също се почернява. Затова не забравяйте да сменяте позициите на тялото, за да придобиете равномерен загар.

Използвайте автобронзанти

Не малко хора предпочитат да не се излагат на слънце, но не са готови да се лишат от бронзовия тен. Тогава на помощ идват автобронзиращите продукти, които се предлагат под различни форми – пяна, гел или лосион. Тук е важно предварително да подготвите кожата си, като я ексфолирате и 24 часа преди нанасянето следите да нямате някакви раздразнения. Автобронзант се слага само върху добре хидратирана кожа и никога не прекалявайте с количеството. Най-добре е да започнете със слаб загар и постепенно да го надграждате.

Хапвайте храни, богати на бета-каротин

Благодарение на тях ще се сдобиете по-бързо с желания тен, който ще се запази и за по-дълго време. Бета-каротинът се съдържа най-много в храните с оранжев цвят – моркови, кайсии, тиква и сладък картоф. Така, че лесно може да си изготвите вкусно меню, което ще ви помогне за красив и дълготраен бронзов загар.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2022 Tvoia.Net