Как да задържим летния тен възможно най-дълго

04-09-2019

Лятото може и да свършва, но ние ще се опитаме да го задържим със себе си възможно най-дълго.

Бронзовият тен придава красив завършек на всяка визия през лятото… а защо не и през есента. Ако вече сте натрупали достатъчно загар, можете да го задържите възможно най-дълго с тези няколко съвета:

Хидратация
Най-важното условие, за да запазите тена си за повече време, е да не позволите на кожата да започне да се лющи. За тази цел трябва да я поддържате постоянно хидратирана и подхранена. Използвайте лосион всеки ден, особено след душ.

Забравете за горещите душове
И като заговорихме за душове – най-добрият вариант е да си спестите къпането с гореща вода, когато сте с тен. Студената вода е в пъти по-полезна за кожата ви и ще задържи загара повече.

Ексфолирайте
Макар и да звучи противоречиво, премахването на най-горния пласт мъртва кожа, ще удължи живота на тена. Пигментацията няма да се загуби от ексфолирането, а всъщност ще остане единствено по-здравата кожа, която ще има възможност да задържи загара. Само внимавайте да не използвате твърде агресивен продукт, а такъв с по-малки твърди частици и с повече подхранващи съставки.

Хранете се с бета каротини
Казвали сме и преди, че храната е особено важен фактор за красивата и здрава кожа. Когато искате да задържите летния с загар, най-много ще ви помогнат храни, богати на бета каротини, защото те обогатяват кожата. Стремете се да включвате в диетата си повече моркови, сладки картофи и праскови.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net