Да си направим: Костюм на Горгона Медуза

30-10-2013

Ако и вие сте от тези, които до последния момент не знаят как да се маскират за вечерта на Вси светии, има много лесни за реализиране идеи в домашни условия.

Една такава идея за костюм на Горгона Медуза предлага авторката на блога “The joy of fashion”.

За да заприличате на митичното същество, не са необходими особени усилия и аксесоари. Трябват ви само: гумени змии, фиби, сенки за очи, молив за очи, златни гривни и обеци, ефирна рокля в гръцки стил и светъл цвят, подходящи обувки (най-добре гладиаторски сандали).

Прическата е най-важна за визията на древногръцкия образ. Направете от косата си 10 – 15 плитки и ги закрепете с фиби, както е на снимката.

По същияВ начин закачете и гумени змии – различни цветове и големини (тях може да купите от магазин за играчки). Колкото повече са те, толкова по-добре.

Гримът е другото, на което трябва да наблегнете. Използвайте ярки цветове, за да акцентирате на очите – зелено, лилаво, синьо.

За основа на клепачите сложете сенки (по-бледи с няколко нюанса), а очите очертайте с по- тъмен молив.

За маникюра си изберете морски цветове в студената гама.

Имате нужда и от рокля в бяло или кремаво. За да сте истинска гръцка богиня, тя трябва да е лека и от ефирна материя (например шифон, коприна или тюл). Златните аксесоари ще допълнят визията ви. Сложете си широки метални гривни и на двете китки. Не пропускайте и едрите пръстени, и разбира се обеци.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net