Нов живот за старите дрехи

20-10-2013

Смяната на сезоните не означава, че задължително трябва да изхвърлите старите дрехи и да ги замените с нови. С малко средства и малко креативност може вдъхнете живот на старите.

Знаем, че всеки има любима дреха, която няма да изхвърли при никакви обстоятелства. Затова приложете върху нея няколкото лесни метода, които ви предлагаме. Резултатите ще ви изненадат ще й се порадвате още известно време.

Дънките

Направете малко цепки на старите джинси. Този метод се е доказал във времето. Използвайте бръснач, за да направите прорези. Ако ще носите дънките през студените месеци, пришийте допълнително парче плат под цепката. Използвайте ярки цветове и любимите си десени, за да придадете актуалност или индивидуалност на дрехата си.

Друг трик, с който можете да направите от старите дънки нови, е като им пришиете допълнителни джобове. Отрежете задните джобове от панталони с друг цвят и ги пришийте на мястото на старите или върху тях. Така се получава контраст, който променя изцяло старите едноцветни дънки.

Ако сте по-смели, може да пришиете джобовете и отпред, например няколко джоба на едното бедро. Винаги може и да боядисате джобовете в желан от вас цвят.

Тениските

Сложете елегантна дантела на старата си тениска. Семпло и много стилно решение, с което ще разнообразите остарелите блузки. Може да пришиете на различни места - към подгъва, деколтето или ръкавите.

Добра идея е да направите някакъв вид апликация от дантела върху фланелката или просто да я поставите като романтичен акцент. Направете например панделка от тюл или дантела, а за разкош добавете и някое друго мънисто.

Пришийте разноцветни копчета на ревера на едноцветна фланелка. Ще ви носи много настроение.

Обувките

Купете няколко цвята текстилна боя и започнете да творите върху старите кецове. Сложете допълнителни апликации или сменете връзките с нови в ярки цветове.

Палтото

Скъсяването на дългото старо палто е прекрасна идея, която може да ви спести доста средства. Може да прибавете големи копчета, колан, както и допълнителни елементи от кожа и кожа с косъм.

Чантата

Обновете любимата си чанта като направите апликация от пайети. Друга идеяВ да я разнообразите, еВ да пришиете парченца кожа в друг цвят кожа, както и плетени елементи, които са актуален акцент всяка зима.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net