Жените изневерят за да запазят брака си

09-05-2013

Кога ситуацията се промени толкова, че вместо да коментираме какви са причините за вечните мъжки изневери, обърнахме монетата и заговорихме за женските забежки?

Дами, масово ли стана мнението, че жените трябва да разнообразят живота си с нов сексуален партньор, за да се решат проблеми в отношенията между съпрузи?

Да оставим на страна шегата, но истината е, че една трета от жените намират извънбрачната връзка полезна за брака. Това установява ново допитване сред жените.

73% от анкетираните дами, които имали извънбрачна връзка, посочили като причина за нея усещането, че са пренебрегвани от съпруга или партньора си. 

От жените, които заявили, че пренебрежението е причината за неверността им, мнозина изтъкнали липсата на уважение към емоционалните им нужди. Този фактор изиграл значителна роля за решението им да си намерят друг.

Това не е изненадващо. Много жени изпитват недостиг на внимание и обич и е тъжно да се чувстваш самотен в собствения си брак. Реалността е, че много хора не могат да оставят партньора си по финансови причини и жените са особено колебливи да пожертват семейния си живот. Поради това те се грижат за нуждите си извън брака. Те стъпват в мъжката сфера, когато става дума за изневяра, заяви Ноел Бидерман, основател на сайта за запознанства ashleymadison.com, цитиран от БГНЕС.

Освен прелюбодеянията и увеличаващия се брой часове, прекарани в офиса, 67% от жените заявили, че причина за неверността им е не особено впечатляващия секс със съпруга им. Тези жени обаче смятат, че изневярата се отразява добре на брака. 32% заявили, че забежката стимулира сексуалната връзка със съпруга им.

Мъжете обикновено достигат сексуалния си пик през 20-те си години, докато при жените това става по-късно - през 30-те и 40-те им години, когато те се чувстват по-удобно в тялото си. Това несъответствие е една от причините за липсата на секс, която тези жени изпитват. Всеки иска да бъде желан, кой може да обвини тези жени, че търсят друг партньор?, обяснява Бидерман. 






viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net