Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена, ще получи обезщетение от 16 000 долара

31-01-2024

Турски съд издаде разрешение за развод на семейна двойка от Анкара заради лошата хигиена на съпруга и присъди на жената обезщетение в размер на 500 хиляди турски лири, съобщава 'Хюриет дейли нюз'.

Съдът е приел посочената от съпругата причина за неадекватната хигиена на мъжа като достатъчно основание за разтрогването на брака им и е счел съпруга за изцяло отговорен за разпадането му.

Съгласно съдебното решение мъжът ще трябва да плати обезщетение на жената в размер на 500 000 турски лири (16 475 долара).

Съпругата е направила постъпки за развод, обвинявайки мъжа си, че е занемарил личната си хигиена, като не се е къпел с дни, миел зъбите си само веднъж или два пъти седмично и използвал едни и същи дрехи дни наред.

Първоначалната присъда по делото, издадена от анкарски съд, занимаващ се със семейно-правни въпроси, е била окончателно одобрена от апелативна съдебна инстанция. Апелативният съд е
потвърдил, че съпругът като страна, занемарила личната хигиена, носи пълна вина за обстоятелствата, довели до развода.

Решението откроява значението на личната хигиена в брачните отношения и представлява прецедент за случаите, когато пренебрегването на чистотата се отразява върху състоянието на връзката, а в същото време отразява ангажимента на съда да разглежда като потенциален мотив за разтрогване на брака и причини извън традиционните основания, отбелязва 'Хюриет дейли нюз'.  

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net