Златните грамофони бяха раздадени

27-01-2014

Снощи червеният килим бе опънат отново, този път за заслужилите творци в музикалния бранш. В Лос Анджелис се проведе една от най-пищните и авторитетни церемонии по връчването на годишните музикални награди „Грами”.

Бляскавата церемония по връчването на златните грамофончета беше водена за трети път от рапъра LL Cool J. В тържествената вечер с най-много статуетки – по четири, си тръгнаха Daft Punk и Macklemore & Ryan Lewis, като Daft Punk победиха в две от най-важните категории.

Френското дуо прибра статуетка за албум на годината за “Random Access Memories” и запис на годината за “Get Lucky”, най-добър денс албум, а също и най-добро дуетно изпълнение за “Get Lucky”, заедно с Фарел Уилямс.

Очаквано младата новозеландка Lorde взе приз за песен на годината за хита си “Royals”. Тя й донесе и отличие за най-добро поп соло изпълнение.

Приза за най-добър нов артист отиде при миналогодишната сензация Macklemore & Ryan Lewis. Те обраха и по-голямата част от наградите за рап изкуство - най-добро рап изпълнение за “Thrift Shop”, най-добър рап албум за “The Heist” и най-добра рап песен, отново за “Thrift Shop”.

Джъстин Тимбърлейк и тук имаше подобаващо количество отличия. Той бе отличен за най-добро видео за “Suit&Tie” и най-добра рап колаборация за “Holy Grail”.

Най-добър R&B албум е “Girl on Fire” на Алиша Кийс, а най-добър съвременен албум е “Unapologetic” на Риана.

Сред останалите заслужили бяха Бруно Марс с грамофонче за най-добър поп албум, Imagine Dragons – за най-добро рок изпълнение за “Radioactive”, Led Zeppelin с най-добър рок албум – “Celebration Day”, Пол Маккартни с най-добрата рок песен “Cut Me Some Slack”.

“Skyfall” на Адел отново беше отличена като най-добра композиция към филм.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net