Адел с най-много номинации за наградите БРИТ

15-01-2016


Адел се завърна на музикалната сцена и наградите за труда й не закъсняха. Британската певица ще се съревновава за четири награди БРИТ.

Адел е номинирана в категориите за най-добра британска изпълнителка, най-добър британски албум за '25', и най-добър британски сингъл и видео на британски изпълнител за 'Hello“.

Триото Years & Years и певецът Джеймс Бей също са с по четири номинации за престижните музикални отличия, смятани за британския еквивалент на „Грами“.

В категорията за най-добра британска изпълнителка освен Адел са номинирани Джес Глин, Лора Марлинг, Флорънс Уелч и покойната Ейми Уайнхаус.

Джеймс Бей ще се съревновава за приза за най-добър британски изпълнител с Марк Ронсън, Джейми Екс Екс, Калвин Харис и Афекс Туин. Бей ще се конкурира с Адел в категориите за британски албум и сингъл с дебютния си албум 'Chaos and the Calm' и с хита си 'Hold Back the River'. Четвъртата номинация за Джеймс Бей е в категорията за пробив, в която са номинирани също Years & Years, Catfish And The Bottlemen, Джес Глин и Улф Алис.

Освен за пробив, Years & Yearsе с номинации в категориите за най-добра британска група заедно с Блър, Колдплей, Фоулс и Уан дайрекшън, както и за британски сингъл и видео.

С по три номинации за наградите БРИТ са диджей Калвин Харис и Джес Глин. В категорията за британски сингъл освен Адел за 'Hello' и Джеймс Бей за 'Hold Back the River' са номинирани още Калвин Харис и Дисайпълс за 'How Deep Is Your Love', Ед Шийран и Рудиментъл за 'Bloodstream', Ели Голдинг за 'Love Me Like You Do', Джес Глин за 'Hold My Hand', Литъл микс за 'Black Magic', Оли Мърс в сътрудничество с Деми Ловато за 'Up', Филип Джордж за 'Wish You Were Mine' и Years & Years за 'King'.

'25' на Адел, 'Chaos and the Calm' на Джеймс Бей, 'A Head Full of Dreams' на Coldplay, 'How Big How Blue How Beautiful' на „Флорънс енд дъ машин“ и 'In Colour' на Джейми Екс Екс се борят в категорията за британски албум.

С номинации за най-добър международен изпълнител са Дрейк, Отец Джон Мисти, Джъстин Бийбър, Кендрик Ламар и Уикенд. Наградата за най-добра международна изпълнителка ще си оспорват Ариана Гранде, Бьорк, Кортни Барнет, Лана дел Рей и Меган Трейнър.

С номинации за най-добра международна група са Eagles of Death Metal, Алабама шейкс, Мейджър Лейзър, Тейм импала и U2.

Наградите БРИТ ще бъдат раздадени на 24 февруари на церемония в '02 Арина' в Лондон. Водещи на шоуто отново ще бъдат Ант и Дек.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net