Завръщането прибра най-важните отличия на Златните глобуси

11-01-2016


„Завръщането“ на Алехандро Гонсалес Иняриту и „Марсианецът“ на Ридли Скот, спечелиха най-престижните статуетки на церемонията „Златен Глобус“, която се проведе в неделя вечерта.

„Завръщането“ бе отличен за най-добър драматичен филм, а Леонардо ди Каприо за най-добър актьор в драма. За най-добра комедия/мюзикъл и най-добър актьор в комедия, бяха посочени „Марсианецът“ и Мат Деймън главната роля.

Статуетката най-добър режисьор получи Алехандро Гонсалес Иняриту за „Завръщането“. Така лентата триумфира с три награди „Златен глобус“.

„Трябваше да понасяме ниски температури и трудни условия, за да осъществим този проект, но всички тук знаем, че болката е временна, а филмът е завинаги, така че на кого му пука', заяви режисьорът на „Завръщането“ Алехандро Гонсалес Иняриту докато получаваше отличието си.

При дамите голямата изненада бе 26-годишната Бри Ларсън за ролята й „Стая“,, която спечели наградата за най-добра актриса в драма. Тя изпревари смятаната за фаворитка Кейт Бланшет за „Каръл'.

Носителката на Оскар Дженифър Лорънс, отличена за ролята си в „Джой“, на режисьора на филма Дейвид О. Ръсел.

В поддържащите актьорски категории наградите „Златен глобус“ бяха присъдени на Силвестър Сталоун за „Крийд: Сърце на шампион“ и Кейт Уинслет за „Стив Джобс“.

Биографичната лента „Стив Джобс“ спечели и наградата за сценарий за Арън Соркин.

Лесбийската любовна драма „Каръл“, която беше с най-много номинации за наградите Златен глобус - пет на брой, беше пренебрегната при раздаването на отличията.

В категорията за най-добра анимация беше отличена лентата 'Отвътре навън'.

Двукратният носител на Оскар Дензъл Уошингтън беше удостоен с почетен Златен глобус - приза „Сесил Б. Демил“. Отличието му беше връчено от двукратния носител на Оскар Том Ханс.

Поредицата „Моцарт в джунглата“ получи наградата за най-добър комедиен сериал в категорията, а мексиканецът Гаел Гарсия Бернал - тази за най-добър актьор в същата категория.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net