Известни са номинациите за наградите Оскар

15-01-2016

Номинациите за престижните кинонагради „Оскар“ бяха обявени в Лос Анджелис. С най-много номинации е лентата „Завръщането“ на Алехандро Инярито. На второ място е лентата „Лудият Макс: Пътят на яростта“ с десет номинации и „Марсианецът“ със седем.

За „Оскар“ в категорията най-добър филм ще се състезават „The Big Short”, „Мостът на шпионите“, „Бруклин“, „Лудият Макс: Пътят на яростта“, „Марсианецът“, „Завръщането“, „Стая“ и „Spotlight“.

За приза „Най-добра актриса“ ще се състезават Кейт Бланшет за лентата „Карол“, Бри Ларсън за „Стая“, Дженифър Лорънс за „Джой“, Шарлот Рамплинг за „45 години“ и Сирша Ронан за „Бруклин“.

Номинираните за най-добър актьор тази година са Браян Кренстън за „Тръмбо“, Мат Деймън за „Марсианецът“, Леонардо Ди Каприо за „Завръщането“, Майкъл Фасбендер за „Стив Джобс“ и Еди Редмейн за „Момичето от Дания“.

Номинираните в категория „Най-добър режисьор“ са Адам Маккей за „The Big Short”, Джордж Милър за „Лудият Макс: Пътят на яростта“, Алехандро Инярито „Завръщането“, Лени Абрахамсън за „Стая“ и Том Маккарти за „Spotlight“.

За най-добър чуждестранен филм ще се състезават „Embrace of the Serpent“ от Колумбия, „Mustang“ от Франция, „Son of Saul“ от Унгария, „Theeb“ от Йордания и „A War“ от Дания.

Дамите в категория „Най-добра поддържаща актриса“ са Дженифър Джейсън Ли за „Омразната осморка“, Руни Мара за „Карол“, Рейчъл Макадъмс за „Spotlight“, Алисия Викандер за „Момичето от Дания“ и Кейт Уинслет за „Стив Джобс“

Актьорите, които ще се борят за „Най-добър поддържащ актьор“ са Крисчън Бейл за „The Big Short”, Том Харди за „Завръщането“, Марк Ръфало за „Spotlight“, Марк Рилънс за „Мостът на шпионите“ и Силвестър Сталоун за „Крийд“.

За приза „Най-добра анимация“ ще се състезават филмите „Anomalisa“, „Boy and the World“, „Отвътре навън“, „Овцата Шон: Филмът“ и „When Marnie Was There“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net