Стоянка Мутафова с приз от фондация Лейди Даяна

08-06-2015

Голямата актриса Стоянка Мутафова беше удостоена с почетна грамота за „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен”.

„Госпожа стихийно бедствие” бе удостоена с почетното отличие по инициатива на Международна фондация „Лейди Даяна”. Мутафова е първата българска актриса, която получава наградата, нареждайки се до световноизвестни личности като сър Томас Шон Конъри, Питър О’Тул и Лин Редгрейв, съобщиха от Сатиричен театър „Алеко Константинов”.

Международна фондация „Лейди Даяна” се учредява 1997 г. в Лондон. Фондацията е призната от кралицата на Великобритания и Кралското семейство. По време на учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които: САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина и др. Целта на Фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.

През годините Фондацията е била партньор на Благотворителен концерт в Летния театър на гр. Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в североизточна България; Обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора; Активен участник в СПИН процеса в Либия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net