Герасим Георгиев-Геро и Илка Зафирова с Аскеери за водещи роли

25-05-2015

Големият български актьор Стефан Данаилов получи „Аскеер” за цялостен принос към театралното изкуство на 25-ото издание на наградите. С приповдигнато празнично настроение и гвардейска музика започна юбилейното 25-то издание на наградите вчера.

Герасим Георгиев-Геро взе статуетката за водеща мъжка роля за Пони в „Семеен албум” от Малин Кръстев в Младежкия театър „Николай Бинев”.

За водеща женска роля, наградата отиде при Илка Зафирова, за ролята на госпожа Клайн в Театър 199.

Наградата за режисура получи Теди Москов за спектакъла „Каквато ти ме искаш” от Луиджи Пирандело в Народния театър „Иван Вазов”. Представлението заслужи и наградите за сценография - на Чавдар Гюзелев - художник, и Иван Москов - видео, връчена от автора на статуетката „Аскеер” проф. Георги Чапкънов, и за костюми - на Свила Величкова.

За изгряваща звезда наградата получи Радина Доманян за ролята на Матилда в „Чиста къща” от Сара Рул, постановка на Иван Урумов в Пловдивския драматичен театър.

Постановката на Диана Добрева в Театър „Възраждане” - „Къщата на гнева” от Федерико Гарсия Лорка, беше отличен за най-добро представление. За съвременна българска драматургия, наградата отиде при Малин Кръстев за „Семеен албум”.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net