Посрещаме Детската Евровизия на 21 ноември в Арена Армеец

31-03-2015

Детската Евровизия 2015 ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец” в София. Благодарение на Крисия, Хасан и Ибрахим България и Българската национална телевизия ще бъде домакин на 13-ото издание на престижния песенен конкурс.

„С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна”, заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса. Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) и мениджмънтът на Детската Евровизия ще направят всичко възможно, за да се гарантира, че децата и участващите телевизионни оператори ще станат част от позитивно и забавно събитие, което дава шанс за изява под светлините на прожекторите и възможност за творчество и създаване на приятелства, е допълнил той.

Припомняме, че през 2014 г. 14-годишният Винченцо Кантиело спечели Детската Евровизия във Ла Валета, Малта. Затова италианската телевизия RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Според правилата на състезанието обаче, победителят не е задължен да бъде домакин. Затова правото да бъде домакин получи вторият класирал се, а именно България и БНТ, като телевизионен оператор, който е член на Европейския съвет за радио и телевизия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net