Кой взе статуетките Златен глобус?

12-01-2015

„Златните глобуси” бяха раздадени в неделя вечер в Бевърли Хилс. Въпреки предварителните нагласи, много от очакванията не се оправдаха.

Соченият за фаворит „Бърдмен”, събрал 7 номинации, не успя да събере толкова отличия. Лентата получи две награди – за Алехандро Гонзалес Иняриту, който взе статуетка за най-добър сценарист, и за Майкъл Кийтън – за най-добър актьор във комедия или мюзикъл.

Призът за най-добър драматичен филм беше за „Юношество”. Лентата, снимана в продължение на 12 години, донесе също награда за най-добра поддържаща женска роля за Патриша Аркет и за режисьор за Ричард Линклейтър .

В категориите за най-доб ри актьори в драма – при жените наградата получи Джулиан Мур за „Все още Алис”, а при мъжете Еди Редмейн в биографичната лента за живота на Стивън Хокинг „Теорията на всичко”.

„Гранд хотел Будапеща” беше отличен с наградата за най-добра комедия или мюзикъл. Ейми Адамс и Майкъл Кийтън са носителите на статуетките за най-добър актьор и актриса в комедия или мюзикъл. Адамс впечатли комисията с изпълнението си в „Големи очи” и измести номинираните Хелън Мирън, Джулиан Мур, Кувенжанин Уолис.

След като беше номиниран осем пъти, Кевин Спейси успя да спечели приз за най-добър актьор в телевизионна драма за участието си в сериала „Къща от карти”.

Песента на Джон Леджънд и рапъра Комън към биографичния филм за Мартин Лутър Кинг Джуниър „Селма” спечели награда за най-добра филмова музика. Руската лента „Левиатан” бе фаворит в категорията за чуждестранен филм.

Джордж Клуни също се качи на сцената, за да получи специалната награда на името на Сесил Би Де Мил, която се връчва всяка година на онези, които имат „отличителен принос” в света на шоубизнеса. Клуни, който беше със значка, на която пишеше „Аз съм Шарли”, благодари за признанието. Той говори и за шествието във Франция, като каза: Ние няма да живеем в страх.

С бурни овации и ставане на крака присъстващите показаха подкрепа за жертвите на терористичните атаки във Франция.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net