Сам Смит, Бионсе и Фарел Уилямс с най-много номинации за Грами

06-12-2014

Най-много номинации за 57-та церемония по раздаването на наградите „Грами” получиха дебютанта Сам Смит и мегазвездите Бионсе и Фарел Уилямс.

Младият соул певец Сам Смит получи шест номинации за баладата си Stay With Me и за албума In The Lonely Hour. В много от категориите той влиза в пряка конкуренция със Бионсе и Фарел Уилямс, които също са с по шест номинации.

Тримата са номинирани за албум на годината заедно с британецът Ед Шийран и Morning Phase на Бек.

В категорията най-добър музикален запис на годината номинация получиха австралийката Иги Азалиа за парчето Fancy, Меган Трейнър за All About That Bass, R&B изпълнителката Сиа за Chandelier, Тейлър Суифт с мега хита си Shake It Off и Сам Смит.

Иги Азалия се бори и в категорията за дебют заедно с бандата Bastille, Бранди Кларк и Сам Смит.

За най-добро солово поп изпълнение се състезават Джон Леджънд, Сиа, Сам Смит, Тейлър Суифт и Фарел.

Ариана Гранде получи първата си номинация за „Грами”. Младата певица влезе в категорията за най-добър поп албум, където ще се изправи срещу Coldplay, Майли Сайръс, Ед Шийран, Кейти Пери и Сам Смит.

Рокаджиите от U2, които са една от най-награждаваните банди в историята на наградите „Грами”, бяха номинирани за най-добър рок албум за Songs of Innocence, въпреки противоречивото му пускане в iTunes през септември. Техни конкуренти ще бъдат Том Пети и The Heartbreakers, Бек, The Black Keys и Райън Адамс.

Победителите на церемонията по раздаването на наградите „Грами” ще бъдат обявени в Лос Анджелис на 8 февруари.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net