Мат Деймън и Майкъл Дъглас в биографична гей драма

28-05-2013

Много се изписа за филма от конкурсната програма в Кан 'Behind the Candelabra,' разказващ гей романса между пианистът Либерачи и неговия млад любовник Скот Торсън. Дъглас, който изигра застаряващия Либерачи, получи заслужено внимание в Кан. Но тогава то не достигна за изключително силната роля на Деймън.

Режисираният от Содърбърг 'Behind The Candelabra' беше излъчен премиерно по HBO и веднага предизвика филмовите критици. Те отдадоха заслуженото на Дъглас и Деймън веднага след ефира. Сред отзивите за лентата преобладава мнението, че силата й е изцяло в майсторската игра на двамата холивудски титани.

42-годишният Деймън изглежда с двадесет години по-млад в ролята на Скот Торсън. Едва ли, да изиграе безнадеждно влюбен хомосексуалист е най-лесното нещо, но и тренировките във фитнес залата са били усилени. Няма как да не забележите идеално оформеното тяло на Мат. Пък и оскъдните сценични костюми никак не се стремят към това.

Историята на 'Behind The Candelabra' започва още през 2000 г., когато Содърбърг снима Майкъл Дъглас в 'Трафик'. Още тогава на режисьора му хрумва да разкаже историята на Либерачи. Дъглас се съгласява да изиграе пианиста, съвсем скоро и Мат Деймън е в готовност да влезе в образа на негов любовник.

Филмовите студиа обаче възприемат историята като 'твърде гей'. Затова и цели 13 години проектът на Содърбърг не стига до екран.

В реалния живот, връзката на Либерачи и Скот Торсън продължава седем години. Известният пианист обаче така и не пожелава официално да се определи като хомосексуалист. Затова в крайна сметка връзката им се разпада, а Скот, запознал се с Либерачи едва на 17, става зависим от наркотиците.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net