One dance week в Пловдив

29-08-2014

Танцовата фестивална седмица в Пловдив One Dance Week беше открита със спектакъл на шаолинските бойци от Dragon Kung Fu, известни и като Групата на Джеки Чан - Gateway.

Днес хореографът Красен Кръстев ще представи своя танцов експеримент The yungle. Plovdiv is burning.

От Швейцария специално за фестивала пристигат артистите на световноизвестния хореограф Жил Жобен, които на 30 август ще представят спектакъла КВАНТ. Интересен акцент в програмата са и двама млади корейски хореографи, представители на една от най- прогресивните школи на съвременния танц в момента.

В камерна зала на Драматичен театър - Пловдив Хо Йон Ким ще представи спектакъла 6 градуса на 30 август, а на 31-ви Хой Уонг Риу, лауреат на няколко световни танцови конкурса, ще играе пред публика спектакъла си Малодушно приятен свят. В неделя пред детска публика ще се играе танцово- визуалната приказка Японска градина на италианската компания ТРО.

Българското участие във фестивала има няколко заглавия - Идентичност на сдружение „По действителен случай”- на 29 август в Тютюнев склад, No movement no sound на Ида Даниел на 30-ти август в Драматичен театър- Пловдив, и Нашето последно па де дьо на Ива Свещарова и Вили Прагер пак там. На 31 август ще се играе спектакълът на пловдивската танцова компания Дуенде Монолог за двама и Копнеж.

Докато се провежда фестивалът, Пловдив очаква да чуе новината за избора на европейска столица на културата.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net