Открит бе Кинофестивала във Венеция

28-08-2014

С премиерния филм “Birdman” на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту бе открит снощи 71-ят Международен венециански кинофестивал.

По традиция най-старият кинофестивал се провежда в Двореца на киното на италианския остров Лидо. На откриването присъства президентът на Италия Джорджо Наполитано.

Филмът “Birdman” е с участието на Майкъл Кийтън, Ема Стоун, Едуард Нортън, Наоми Уотс. Критиците отбелязаха блестящата актьорска игра на Майкъл Кийтън.

Филмът е едно от 20-те заглавия в конкурсната програма, съревноваващи се за наградата „Златен лъв”. Той разказва историята на един акьтор, станал известен с изпълнението на ролята на супергерой, но впоследствие изпаднал в забрава, който иска да върне старата си слава, поставяйки спектакъл на Бродуей. Ролята на западналия актьор Ригън Томас, който иска отново да спечели славата и аплодисментите, се изпълнява блестящо от 62-годишния Майкъл Кийтън. Режисьорът Алехандро Иняриту, който многократно е награждаван и номиниран за престижни отличия, е считан за един от най-надарените режисьори от своето поколение.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net