Малинов чийзкейк

01-08-2013

В сезона на малините е редно да се поглезим с нещо много ароматно и сладко, нещо което ще ни остави приятен спомен чак до следващия сезон на горските плодчета.
 
Рецептата за малинов чийзкейк може да се приготви и със замразени плодове или сладко, но нищо не може да се сравни с вкуса на пресния продукт. Затова ви призоваваме да приготвите този десерт с пресни плодове, хубаво крема сирене и да му се насладите до последната хапка.
 
 
Необходими продукти (за форма с големина 26 см) :
 
За блата : 
2 пакета чаени бисквити - по избор
150 гр. масло - омекнало
 
За крема:
500 гр. крема сирене
100 гр. захар
400 гр. заквасена сметана
1 желатин
 
За заливката: 
500 гр. пресни малини
150 гр. захар
1 желатин
По желание 200 гр. малини за декорация
 
Натрошете бисквитите на ситно в кухненски робот или чопър. Смесете ги заедно с маслото, което е предварително извадено от хладилника и омекнало. 
Сместа се разстила равномерно на дъното на тортена форма с подвижни стени. Притиснете добре с длани и оформете с помощта на изстудена супена лъжица.
 
Оставете готовия блат в хладилника, докато се приготвя крема. 
 
Разбийте крема сиренето и захарта в дълбока купа. Използвайте миксер, включен на бавни обороти. Добавете заквасената сметана и разбъркайте добре, но с дървена лъжица.
 
Разтворете желатина, според оказанията на опаковката му и разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Ако желатина е горещ, изчакайте да се охлади или добавете веднага към крема. 
 
Разбъркайте добре крема и разнесете върху тортения блат. 
 
През това време пригответе заливката като кипнете малините и захарта на котлона. Оставете сместа на по-слаб огън за около 5 минути, след което охладете добре. Ако не харесвате семките на малините, минете сместа през цедка.
 
Добавете желатина, приготвен по начина описан по-горе и залейте тортата с плодовата смес, отгоре наредете пресни малини.
 
Оставете в хладилника поне за четири часа. Преди сервиране извадете тортата от формата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net