Топло пушена сьомга

13-08-2015

Пушената сьомга е и винаги ще бъде сред любимите ни специалитети. Отива си върху хлебче, в паста, суши, като разядка и още много други.

Хапваме си я всякак...Затова изпитахме неимоверно задоволство, когато открихме че се приготвя много лесно и в домашни условия. Докато отворите бутилка бяло вино и отпиете глъкта от него...и готово – разполагате с неустоимо предястие.

Все пак добре е да знаете, че колкото повече престоява, толкова по-вкусна става рибата. Препоръчваме да консумирате най-рано на следващия ден.

И преди да погледнете към необходимите продукти, държим да споделим, че с този метод може да опушите всякаква риба. Скумрията, с която изпробвахме техниката се получи страхотно. Импровизирайте с любимите си вкусове.

Необходими продукти:

400-500 г филе от риба (с кожата)
2 с.л. ориз
2 с.л. захар
2 с.л. чай (черен, зелен или ароматни сушени треви)
Морска сол

Приготовление:

За да опушим месото в домашни условия си правим импровизирана скара. На котлон се поставя подходящ съд а в него ще сложим приставка за готвене на пара или решетка от скаричка. Съдът трябва да се захлупи по време на опушването.

Загрейте съда на силна степен на котлона. През това време върху парче алуминиево фолио се смесват захарта, оризовите зърна и чая и се поставя на дъното на тигана. Когато започне да пуши се поставя скаричката и добре осолената риба с кожата надолу.

Намалете силата на огъня и захлупете. Когато рибата стане готова, започва да побелява. Преценете кога да извадите според вкуса си.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net