Фън Шуй съвети за хармония и благоденствие у дома

14-05-2014

Фън Шуй, древно китайско изкуство за балансиране и хармония в обкръжаващото пространство, се основава на идеята, че личния живот може да се подобри с привличането на положителна Ци енергия около нас.

В превод Feng Shui означава „вятър и вода” и те са основните елементи за хармонозоране на живота ни. Позовавайки се на тайните на Фън Шуй, може да осигурите здраве и щастие за себе си и за тези, които обичате, стига да направите известни промени в дома си.

Интериорът

Облите предмети, както и заоблените ъгли на мебелите, носят хармония в дома ви. Имайте предвид това, когато обзавеждате дома си. Когато избирате стара мебел или друга антика, внимавайте.Тя може да има отрицателна енергия от предишния си собственик.

Вратите

Вратите олицетворяват вашата способност да взимате решения. Пространството около тях трябва да е добре осветено и трябва да се отварят лесно и широко. Така позитивната енергия и свежият въздух ще проникват лесно в дома ви. Избягвайте да окачвате предмети от вътрешната страна на вратата си.

Когато вратите са разположени точно една срещу друга или срещу голям прозорец, положителната енергия изтича лесно от дома ви. Постарайте се да поставите някаква мебел между тях, за да прекъснете потока.

Огледалата

Огледалата в дома могат да бъдат нож с две остриета. Те създават оживление и могат да бъдат много полезни в тесни и неудобни пространства, защото илюзорно създават повече място. Но не поставяйте огледалата в дома си едно срещу друго. Така енергията ще се върти в кръг безцелно и няма да бъде насочена наникъде.

Огледалото, поставено срещу входната врата, препятства положителната енергия да влезе в дома ви. Това може да доведе до прекалена конфронтация и отчуждение.

Прозорците

Прозорците са очите на вашия дом. Проверете каква е гледката от всеки един прозорец. Ако не ви харесва, това което виждате, помислете какво може да се промени.

Дневната

Купа с плодове във вашата кухня или дневна ще донесе изобилие. Тя създава позитивна енергия и носи успех.

Поддържайте хладилника и килерчето си с провизии добре заредени. Пълният хладилник е знак за изобилие.

Когато наливате чай на вашия гост, не насочвайте струята към него. Струята разпраща отрицателна енергия, която може да доведе до недоразумения.

За да създадете уют и спокойствие в къщата си, поставете картини с натюрморти на стените. За по-голямо оживление използвайте по-динамично изкуство.

За декорация можете да използвате старинни монети. Те ще стимулират благосъстоянието ви.

Висящите дранкулки, които се поставят на места, където има течение, създават музика и оживление в дома.

Водата, и по-точно течащата вода в дома, привлича позитивната енергия и пари вкъщи.

Домашни любимци и стайни растения

Ваза със свежи цветя в дневната ще привлече позитивната енергия и ще направи вас и вашето семейство по бодри и радостни от живота.

Не дръжте в дома си кактуси или други цветя с бодли, защото те излъчват отрицателна енергия и могат да предизвикат спорове. Ако обаче ги държите навън, те ще ви пазят от зло.

Добре е да поставите цвете до компютъра си, то ще абсорбира вредната енергия.

Домашните животни могат да бъдат много полезни за активиране на позитивната енергия. Те се движат непрекъснато и така енергията прелива от стая в стая.

Спалнята

Спалнята е място за отмора. Не поставяйте телевизор там. Електромагнитното поле, което той създава, сериозно руши енергията. Ако все пак искате да задържите телевизора в спалнята си, дръжте го в шкаф или покривайте екрана с кърпа, докато спите.

Не поставяйте леглото си под прозорец. Това ви кара непрекъснато да се ослушвате за неканен гост и ви пречи да спите. Дръжте пространството под леглото си празно. Така ще се чувствате по-леко и безгрижно.

За да подобрите любовния си живот, добавете жълт цвят в спалнята си. Жълтото увеличава комуникативността.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net