Фън шуй и домашните растения

12-04-2018

Фън шуй е преди всичко хармонизиране на енергиите, а цветята са един от начините да постигнем равновесие и спокойствие около нас. Съветите на фън шуй какви цветя да внесем в дома си и как да ги разположим е една от първоначалните стъпки, които могат да се предприемат. Излишно е да споменаваме, че става дума за живи цветя, които носят жизнена енергия.

Мушкато, азалия, бегония помагат да постигнем личен успех и да закалим характера си. Мушкатото омекотява агресивната енергия, гнева и помага да развием чувство за хумор, а това е полезно при всяко общуване.

Азалията е необходима на онези, които се страхуват да се заемат с отговорна работа. Влияейки подсъзнателно на човека, растението ще укрепи неговото чувство за увереност. Бегонията хармонизира общуването, не позволява разговорът да се превърне в бъбрене, дарява на бавните, трудно мислещи хора бързина и съобразителност, информира списание „Маргарита”.

Персийската циклама и узумбарските теменужки спомагат за материалното изобилие и поддържат силите на собственика си. На по-слабите характери и поддаващите се на чуждо влияние хора цикламата може да даде самостоятелност. Белите теменужки успокояват прекалените емоции, светлосините - подпомагат изявата на творческите способности, виолетовите - за постигане на взаимно разбиране и дават един по-философски поглед върху проблемите.

Традесканции, папрати, перести палми и бръшляни помагат за поддържане на приятелски отношения между хората. Традесканцията, независимо от всички суеверия, няма да ви даде да се превърнете в завистници или да превръщате дреболиите в трагедия. Папратите помагат на максималистите да придобият чувство за мярка и да не си загубят ума, да развият чувство на такт и да отделят капризите от желанията. Палмите организират хората. Бръшлянът освобождава от емоциите, свързани със завист и обида.

Да се съхранят топлите отношения в семейството и да се подобри атмосферата между роднини ще помогнат алое и агавето. Достатъчна е една саксия не задължително с бабиното „лечебно” алое, но и с всяка друга декоративна форма.

В любовта и творчеството могат да помогнат циганче, китайска роза, кала. Китайската роза превръща енергията на мързела в енергия на творчеството, неутрализира агресията на онзи член от семейството, който се опитва да установи своята абсолютна власт. Тя е особено необходима на хората, които са постоянно неудовлетворени. На мъжете придава мъжественост, на жените - независимост. Кала - пази семейния съюз, придава увереност и помага да покажете чувствата си пред този, който по-рано се е страхувал от това. Любимото циганче създава топла, добронамерена атмосфера, изглажда напрежението.

Роицисус и монстера укрепват здравето, даряват здравомислие, помагат за развитието на интелекта. Роицисус, при това във всякакви условия, неутрализира действията на онези, които са маниаци на тема чистота. Монстерата подрежда мислите на човека, помага за по-точното им формулиране, помръдва от мъртвата точка консерваторите.

Хризантеми и кодиеум могат да помогнат на партньорите да се помирят. Хризантемата е особено добра за хора, които трудно намират баланс между разум и чувства. Тя разсейва атмосферата на съмнения, дава спокойствие, развива характера: на жената дава женственост, на мъжа - мъжественост, а на двамата - нежност. Помага да се преодолее егоизмът и човек да се вслуша в мнението на другия.

Кротонът успокоява претоварената с творчески идеи глава. На тийнейджъра кротонът може да даде повече увереност, а това застрахова срещу попадане в лоша компания.

Кактусите неутрализират ярост и гняв, и се оказват нужни там, където характерът на човека остава непредсказуем. Те могат също така и да успокоят обидчивите, да не им позволят да носят в себе си различни планове за мъст. Кактусите помагат на човека да се концентрира върху преживяванията си и към емоциите да включи логиката.

Драцената няма да ви даде да изпаднете в песимизъм и ще ви предпази от самообвинения. Кактусите успокояват суетенето, помагат да се постигне стабилен доход в бизнеса.

Особено добре се отразява присъствието на лимон и сансевиера близо до деца, тъй като те развиват тяхната любознателност и засилват стремежа им към познание. Лимонът повишава активността и самостоятелността им. Сансевиерите предотвратяват грубости.

За успешно справяне с работата и затова незаменими в кабинета на всеки шеф са юки и фикуси. Една саксия с юка в кабинета или офиса ще ви помогне да концентрирате силите си в трудна минута, да създадете необходимата атмосфера за доверителни разговори, да сте по-уверени в себе си. Фикусът събужда ентусиазма и ще ви помогне да се съсредоточите върху главното.

Маранта и коледната звезда стимулират търсенето на нещо ново и са много подходящи за места, където се събират много ярки личности, стремящи се към лидерство. С тяхна помощ хората спират да си пречат и да се потискат взаимно. Загубилите смисъл в живота си го откриват отново, а бизнесът започва да носи бързи доходи. Коледната звезда дава радост от общуването, помага на човека да открие в себе си нови ярки качества и да определи правилно професията си.

Ако около вас растат орхидеи и циперуси, те ще ви помогнат да се отпуснете, да се откъснете от битовите проблеми и да откриете духовни цели в живота си. Орхидеите вдъхновяват и стимулират творчеството, помагат за излизане от потиснато състояние и депресия. Тъмночервените орхидеи прогонват мързела и апатията. Циперусът избавя от празни приказки, хитрости и измами.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net