Спалнята - храм на съня, и нищо повече

25-09-2013

Спалнята е мястото за отдих и презареждане. Мястото, където протича една трета от живота си и затова трябва да се отнесем много внимателно към обзавеждането. Към него трябва да подходим с мисъл и с чувство за мярка и да не забравяме, че това е мястото ни за отмора и нищо друго.

Фактът, че прекарваме там най-ценното си време, пък и най-голяма част от живота си, означава, че тази стая трябва да е обзаведена хармонично. Разбира се всичко зависи от личните предпочитания. Цветовете, стила, мебелите, тях може да изберем свободно, но има няколко основни принципа, с които трябва да се съобразим, за да се чувстваме добре и да си почиваме пълноценно в това помещение.

Спалнята трябва да ни провокира към релакс. Това означава, че трябва да създадем декор, който да ни носи радост и същевременно успокоение.

Много важен е цветът, който ще изберем за стените, защото различните багри провокират различни усещания. Така например, ако червеното и лилавото, които възбуждат сетивата, не са най-подходящи за спалня, то зеленото и синьото са в положителния край на скалата.

Зеленият и синият цвят носят успокоение и затова са идеалното решение за хора с опънати нерви. Природните тонове имат положителен ефект върху човешкото съзнание, свързват се със свежестта, лекотата и спокойствието.

Не по-малко подходящи за основен цвят в храма на съня са нюансите на жълтото. Цветът на слънцето, ни дава мир и топлина. Разбира се, не бива да изключваме натуралните тонове, като бяло и бежово.

Обърнете внимание на мебелите. Най-важното при техния избор е чувството за мярка. Претрупана откъм мебели спалня влияе неблагоприятно върху нейните обитатели. В нея трябва да можете да се движите спокойно и в същото време да разполагате с всичко необходимо.

Централно място в интериора на спалнята се полага на леглото. Пазарът на мебели предлага неизброими възможности за обзавеждане, но избягвайте да купувате най-големите по размер мебели. Ако стаята ви не е 20 кв.м. по-добре избягвайте тежкото обзавеждане.

Скриновете, нощните шкафчета и др. крайно необходими мебели е най-разумно да бъдат със семпъл и ненатрапчив дизайн. А всички останали, които не са свързани с отмората, нямат място в спалнята.

Заложете на широко легло, а останалите мебели съобразете спрямо него, е съветът на специалистите по интериор.

Ако имате възможност да купите нови мебели, не се чудете, потърсете модулни мебели и се спрете на гъвкави решения за малката спалня.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net