Безценните аюрведични билки

12-06-2013

Аюрведичните хранителни добавки са известни със свойствата си да стимулират функциите на организма. Непознати за нас индийски билки и семена имат способността да компенсират недостига на много от жизнено необходимите ни вещества и да засилят естествените процеси в тялото ни, така че да се усетим цялостно променени.

Оздравяването започва с детоксикация, а след нея идват и положителните ефекти върху опорно-двигателната, сърдечната-съдовата система, кръвообращението, накрая и върху фигурата ни.

Фибрите-хуск, разтворими диетични влакнини от семената на индийски бял живовляк, са много ценен продукт за детоксикация. Подобно на познатите ни видове фибри, хуска като с метла помита вредните отлагания от организма ни, но с по-силно действие.

Силата на фибрите-хуск е, че прочистват храносмилателния тракт и спомагат за изхвърлянето на токсините, натрупани по стените на дебелото черво. Приемът им намалява нивата на холестерол в кръвта, понижава кръвното налягане, потиска апетита и регулира метаболизма.

Комбинация от лечебните растения Харде, Амалаки и Бахеда в хранителната добавка, наречена Трифала, действа безотказно срещу мастните клетки и наднорменото тегло. Те атакуват мастните депа и засилват метаболизма.

Добавката е особено полезна за жени на средна възраст. Тя силен антиоксидант, спомагащ за нормалното функциониране на клетките, предпазва от остеопороза, подобрява храносмилането и предотвратява неприятните симптоми на менопаузата. Освен изброените полезни действия, природният лек ни прави и по-красиви. Той има свойството да намалява производството на свободни радикали, които са основната причина за стареенето.

Тежкият за много от нас, а и често безуспешен процес на отслабване, също може да намери своето решение в аюрведичните хранителни добавки. Билките Локи и Гугул, съставни части в различни продукти за сваляне на килограми и задържане на телесното тегло, стимулират разграждането на мазнините в тялото.

Гугул е смола, произвеждана от стъблото на трънливо растение, разпространено в цяла Индия - Комифора мукул. Приемът му заздравява кръвоносните съдове и се отразява положително при проблеми с холестерол, затлъстяване, възпаление на венците, парадонтоза и ревматизъм.

Растението Локи или Кратуна е от семейство Тиквови. Кратуната е естествен антиоксидант. Той спомага за нормалното функциониране на храносмилателната, кръвоносната, дихателната и пикочо-половата системи, а също така има протективен  и тонизиращ ефект върху сърдечната дейност. Подпомага пълноценното храносмилане и усвояването на хранителни вещества, както и редовната дефекация, това го прави ценен другар в битката с излишните килограми.

За повече информация: aumshanti-bio.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net