Порция сьомга за супер тяло

23-05-2013

Няма да свалим килограми като с магическа пръчка, но ако ядем повечко от т. нар. мазни риби, сред които са любимата сьомга и риба тон, ще стимулираме определени процеси в мозъка си, които ще действат в полза на здравото ни тяло.

Ново научно изследване, цитирано от Daily Mail, установява че консумацията на мазни риби неутрализира вредното влияние на пържените и нездравословни fast food храни, с които се сблъскваме ежедневно.

Мазните риби, които съдържат ценните омега-3 мастни киселини в големи количества, помагат за отслабването като стимулират определени процеси в мозъка.

Храните с високо съдържание на мазнини влияят негативно върху мозъчните функции. Бързите храни стопират процеса на генериране на нервни клетки и така мозъкът не се развива правилно, показва проучването.

Именно хранителен режим, богат н рибено масло, може да попречи на тези отрицателни въздействия като стимулира работата на определена част от мозъка, контролираща храненето, ученето и паметта.

Учените от университета в Ливърпул изследвали редица научни публикации, които твърдят, че омега-3 мастните киселини спомагат за загубата на тегло. Рибено масло не оказват пряко влияние върху този процес, установяват те, но играят важна роля за преодоляване на щетите, които мазнини нанасят на мозъка.

Телесното тегло се влияе от много фактори, а някои от най-важните тях са хранителни вещества, които консумираме.

Затова трябва да включваме риба в дневното си меню и да се надяваме организмът ни да заработи правилно в полза на стройната фигура.


 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net