10 неща, които правим ежедневно, а ни убиват бавно

24-09-2014

#1 Използване на сешоар

Сушенето на косата може и да не е най-съществения проблем, но засяга всяка жена. Топлината, която се отделя от сешоари или пресата за коса, води до нарушаване на водородните връзки в косъма. Това прави косата податлива на падане.

#2 Работата на компютър

Доказано е, че използване на компютър вреди на здравето. Яркостта на екрана може да причини напрежение в очите и главоболие. Някои компютри съдържат токсини, които причиняват неврологични проблеми.

#3 Дъвкане на молив

Гризането на моливи и писалки никак не е безвредно. Този навик може да увреди зъбите ни безвъзвратно. Възможно е дори да се разместят позициите на зъбите.

#4 Излагане на слънце

Полагането на слънцезащитни кремове ни спасява от UV лъчите. Предпазва ни от коварния меланом. Освен това излагайки се на слънце незащитени, кожата ни остарява по-бързо.

#5 Къпането всеки ден

Взимането на горещи душове и ежедневната употреба на средства за дълбоко почистване, износват кожните липиди, които всъщност отговарят за хидратацията на най-големия човешки орган.

#6 Джогинга

Джогинга увеличава риска от артрит, особено в коленете, където се усещат и по-голямата част от вредите на прекаляването със спорта.

#7 Ядене на лимони

Яденето на лимони е може да бъде много вредно, особено ако прекаляваме с употребата им. Киселинността всъщност разрушава емайла на зъбите, който е от съществено значение за здравата уста.

#8 Похапване на пуканки

Пуканките остават между зъбните пространства и много трудно се премахват. Така те причиняват инфекции. Също така, хрупането на неизпуканите зрънца, може да напука (счупи) зъбите.

#9 Седенето в офиса

Рискът от сърдечно-съдови заболявания се увеличава 64%, ако седите на бюро по 6 и повече часа на ден.

#10 Спането с чорапи

Лягането с чорапи на краката пречи на обмяната на вещества. Възпрепятстването на тези процеси в клетките, може да доведе до щети във функциите на целия организъм.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net