Диетолог: Яйцата са най-здравословната закуска

07-09-2022

За да поддържате стройна фигура, по-добре да заложите на яйцата за закуска, препоръчва диетологът Майкъл Моузли. Той посочи най-полезните и най-вредните закуски за фигура в материал на Daily Mirror.

Диетологът смята, че навикът да започваме деня с яйца е ключът към отслабването. При това те могат да бъдат приготвени по всякакъв начин. Специалистът обясни ползите от яйцата с високо съдържание на протеини, витамин В и селен. Той увери, че продуктът не повишава нивото на холестерола в кръвта.

Варени, рохко сварени, бъркани или не, яйцата ще ви помогнат да се чувствате по-сити за по-дълго в сравнение със зърнените храни или препечения хляб, казва Моузли. Той предлага да добавите лук и гъби към омлета, защото първият има много полезни пробиотици, а вторият съдържа витамин D. Спанакът, чесънът и куркумата също могат да бъдат отлични добавки.

За тези, които искат да избегнат напълняване или отслабване, Моузли съветва да не добавят мазен бекон към яйцата. По-добре е да изключите тестените изделия сладкишите от закуска, тъй като те съдържат много калории и почти не носят полза на тялото. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net