Храни, които помагат да се отървем от целулита

18-06-2019

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което прави кожата грапава и неравномерно покрита с хлътнали и изпъкнали участъци. Освен с козметични продукти, упражнения и много вода, има някои храни, с които можете да се отървете от целулита.

Храни, богати на лецитин, аминокиселини, есенциални мастни киселини, антиоксиданти. Те са чудесни за подобряване на еластичността и външния вид на кожата.

Ето кои са те:

Яйца - в  тях има много протеини, които помагат за изграждането на колаген и еластин, както и лецитин, който прави кожата по-гладка.

Орехи и бадеми - те  са богати на мастни киселини, които регенерират структурата на кожата.

Бобови храни като леща, боб, грах –  изключително добър източник на фибри, полезни са при възпаления на съединителната тъкан, откъдето произлиза същината на проблема с целулита.

Плодове, богати на витамин С – оказват благоприятно влияние върху състоянието на кожата. Тук спадат плодове като грейпфрут, портокал, лимон, киви, боровинки.

Боровинки -  заредени са с изключително ценни минерали. Малко от червените плодове добавени към овесените ви ядки ще окажат голямо влияние върху гладкостта на кожата ви.

Зелен чай -  консумацията на зелен чай, в комбинация със здравословния балансиран хранителен режим може да ускори метаболизма. Антиоксидантите катехини в зеления чай помагат за намаляване разграждането на колагена.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net