Чарлз III ще язди кон на парада в чест на рождения си ден

13-06-2023

Британският крал Чарлз Трети ще язди кон в събота по време на първия парад в Лондон, на който ще се отбележи официално рожденият ден на монарха, предадоха световните агенции. Новината съобщи днес Бъкингамският дворец. 

По принцип британските монарси празнуват два пъти рождения си ден - като частен празник и после в определен ден от месец юни, когато времето е най-подходящо. По време на парада се провежда церемонията 'Представяне на знамената' и тя датира от времето на подготовките за войни. Тогава на британските военнослужещи били представяни всички знамена в страната, за да не се объркат те на фронта и да ги вземат за вражески.

Чарлз Трети е роден през ноември и тази година ще навърши 75 години. За първото си официално честване на рождения ден на монарха той ще язди кон и ще участва в парада. Това ще се случи за първи път от 1986 г., когато кралица Елизабет Втора навърши 60 години.

След 60-ия си рожден ден кралицата участваше в парада с каляска, въпреки че до преклонна възраст тя продължи да язди кон.

В края на парада в събота към Чарлз ще се присъедини Камила. А след участието в церемониите двойката ще се върне в Бъкингамския дворец, където ще присъства на самолетно шоу, което обикновено кралското семейство гледа от балкона на палата.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net