Британски киносалони забраниха достъпа на тийнейджъри в костюми на "Миньоните 2"

05-07-2022

Няколко британски кина забраниха достъпа на тийнейджъри в костюми, дошли да гледат анимацията 'Миньоните 2'. Причината е скандалното поведение на някои млади зрители, насърчено от движение в социалната мрежа Тик Ток, предаде Франс прес. 

Следвайки тенденцията #gentleminions, групи тийнейджъри с костюми и вратовръзки, имитиращи главния герой Гру и емблематичните му жестове, нарушават прожекциите на филма, като се снимат и публикуват видеоклипове в социалните мрежи, които стават 'вайръл'.

'Миньоните 2' излезе на екран във Великобритания в петък.

'Заради малък брой инциденти в нашите кина през уикенда се наложи да ограничим достъпа при определени обстоятелства', каза говорител на веригата киносалони 'Одеон'.

'Малард', единственото кино на остров Гърнси в Ламанша, спря прожекциите на филма заради 'изключително лошото поведение' на определени групи.
Директорът на киното Даниъл Филипс-Смит заяви пред Би Би Си, че някои млади почитатели на киното са хвърляли предмети, псували са и са се карали с други зрители по време на прожекциите.

Независимото кино 'Ригъл' в Уейдбридж, Корнуол, предупреди в Туитър, че в момента не се допускат  непридружени непълнолетни, облечени в костюми.

Анимацията 'Миньоните 2: Възходът на Гру', чието излизане на екран беше отложено с две години заради коронавирусната пандемия, проследява произхода на главния персонаж. Откакто на екран излезе първият филм от поредицата 'Аз, проклетникът' (2010), реализираните приходи в международния бокс-офис са 3,7 милиарда долара, според сайта Ай Ем Ди Би. 
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2022 Tvoia.Net