10 необичайни начина да използваш кока-кола

14-05-2013


Премахни ръжда!

Кока-колата е отличен продукт за премахване на ръжда. Накиснете в кола за една нощ предмета, който искате да почистите. На сутринта изтъркайте хубаво.

Колата има свойството да премахва цели частици ръжда, така почистването й става много по-лесно. Този метод може да се прилага дори върху хромирани повърхности. Сложете кола върху памучна кърпа и търкайте с кръгови движения.

Измий на прозорците!

Съдържанието на лимонена киселина в кока-колата я прави отличен препарат за прозорци, който с лекота премахва петна. Особено полезна е за стъклата на автомобила, които често са натрупали трудни за почистване мръсотии.

Изсипете от колата върху кърпа и почистете петната и не забравяйте да минете след това с мокра кърпа, за да не останат лепкави следи.

Изяж я!

Колата в чудесна марината за меса. Смесете я в съотношение 1:1 със сос за барбекю и се насладете на отлични свински пържоли.

Изпечете цяло пиле с картофи в кола сос. Захарта в напитката придава изключително апетитна глазирана коричка и карамелен вкус, а лимоновата киселина окрехкотява месото подобно на лимоновия сок. 

Неповторима марината е за печени свински ребърца.

Изкъпи се с нея!

Измийте коса си с кола, действа добре и премахва миризми. Същото важи и за тялото намажете се с нея, а след това изплакнете добре.

Свойството й да премахва миризми се използва успешно дори след опръскване от скункс.

Спаси се от болката!

Химикалите, съдържащи се в кока-колата обезболяват при ужилване от медуза. Още по-хубавото е, че има голяма вероятност да откриеш бутилка кола на всеки плаж по света. 

Ако ви ужили медуза просто полейте мястото с кола и ще усетите облекчение.

Почисти загорелите тигани!

Смятате загорелите мазнини за невъзможни за измиване, защото не сте пробвали да го направите с кола. Тя възвръща нормалния цвят на тавите, все едно никога не сте ги ползвали.

Сипете от напитката и загрейте на котлона докато заври. Оставете съда да престои така за час след което го измийте както обикновено. 

Изпери дрехите!

Кофеиновата напитка премахва и петна от дрехите. Евтино и полезно решение за премахване на мазни петна, петна от кръв и миризми.

Сложете празно кенче от кола в пералнята, перилен препарат и пуснете машината на нормален цикъл.

Спаси се от буболечки!

Сложете чиния пълна с кока-кола в стаята или градината си. Мухи, охлюви и всякакви други буболечки, ще влязат в капана за една глътка ароматна течност и ще останат там завинаги.

Така може да спасите растенията в градината си от вредители. Капанът трябва да е в близост до проблемния район.

Излекувай се!

Колата лекува различни здравословни неразположения. Изключително ефективна е при облекчаване на стомашни болки. Бавни глътки кола ще помогнат при гадене.
Също така помага на хора, страдащи от диария или болки в гърлото.

Направи експлозия!

Всички знаем как действа комбинацията от диетична кока-кола с ментос. Но вулканът, получаващ се при химичната реакция е най-голямата странност, която можем да направим с кола.
 

Източник: http://listverse.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net