Емблематична китара на Принс отива на търг

10-05-2024

Емблематичната жълта китара на Принс отива на търг. От аукционната къща Julien's заявиха, че се надяват музикалният инструмент да достигне до 600 000 долара. 

Те информираха, че са обявени също така и други 'съкровища', принадлежали на покойните икони Майкъл Джексън и Джон Ленън.

Жълтата китара, която може да задмине цена от половин милион долара, е била 'един от най-важните музикални инструменти на Принс', който я използвал по време на турнетата си през 80-те и 90-те години на миналия век. Аукционната къща описа китарата като 'символ на титаничната кариера на изпълнителя и на самото рокендрол наследство'. Стана ясно също, че са направили и компютърна томография за произхода на китарата и са разговаряли с един от създателите й, Дейв Русан.

'Нашата компания с гордост се придържа към доказания си опит в намирането и представянето на инструменти с несравнимо историческо значение', каза в изявление главният изпълнителен директор на Julien's Auctions. 'С тази китара и с другите ни изключителни предложения, Julien's създаде впечатляваща колекция от най-великите китари, използвани на сцената, и исторически музикални артефакти, които наистина представляват пантеон от музикални особи.'

Преди да бъде продадена, жълтата китара на Принс ще бъде изложена от 15 май до 18 май в Залата на славата и музея на музикантите в Нешвил, а след това в Hard Rock Cafe на Таймс Скуеър от 22 май до 28 май.

Сред другите предмети за продажба, включени в изложбите, са китара, на която е свирил Стив Джоунс от Sex Pistols, китара на Ранди Бакман и китара, на която са свирили две музикални икони: Боб Дилън и Роби Робъртсън, съобщиха още от аукционната къща. Инструментът, на който са свирили Дилън и Робъртсън е от 1965 г. Очаква се да бъде продадена за сума между 500 000 и 700 000 долара.

Друг високопоставен артикул, който ще бъде продаден, е китара Gretsch G6136i 'Irish Falcon' от 2005 г., с която е свирил Боно от U2. Артикулът, който е подписан от известния певец и хуманитарен работник, се очаква да бъде продаден за между 150 000 и 250 000 долара.

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net