Масаж с мед срещу целулит

03-10-2020

Салоните за красота предлагат всякакви масажи с мед. За домашни козметични трикове с този продукт също сме чували. Убедили сме се в полезните му качества. Това, което не бяхме пробвали досега беше антицелулитен масаж с мед. Оказва се твърде голям пропуск, за да продължим с отлагането.

Приложение

Меденият масаж в домашни условия не е най-приятното нещо, но определено си заслужава. За начало трябва да покрием проблените зони с тънък слой мед (това са приблизително 2 чаени лъжички за една зона от тялото ви). Важното е, медът да не е захаросан, по желание към него могат да се добавят и етерични масла, които да подсилят ефекта от масажа.

И тъй като целта е да се избавите от целулита, то най-добре е да използвате масла от цитрусови плодове, като лимон, портокал, грейпфрут или евкалипт, известен лек срещу мазнините. Непосредствено преди масажа загрейте необходимото ви количество мед до стайна температура, добавете 5 капки масло на всеки 2 лъжички мед и разбъркайте.

След като сме покрили проблемните зони с мед, поставяме ръце и отлепяме (важно е ръцете ни да са чисти сухи), движенията се повтарят. Първите няколко отлепяния ще са безпроблемни, но с всяко следващо съпротивлението ще се увеличава, заради което се усеща лека болка. Вакуумът, получаващ се при отлепянето на ръцете от кожата разбива целулита, като едновременно с това подобрява кръвообръщението в кожата и мускулите и оказва благоприятно въздействие върху нервната система.

Процедурата продължава 10-15 минути, докато медът, който остава по ръцете, придобие бял цвят. Когато приключим с процедурата тялото се измива и се нанася антицелулитен или овлажняващ лосион. Появата на малки синини не бива да ви стряска, тъй като те отминават за няколко дни.

Масажът се прилага през ден за около месец, но трябва да сме настойчиви за да получим желаната стройна фигура. Резултатът от медните процедури е забележим още след второто или третото прилагане. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net