Защо не бива да перем сутиените си твърде често?

20-05-2015


Жените не трябва да перат сутиените си по-често от веднъж на десет дни. Този съвет може и да шокира чистофайниците, но истината е, че водата, препаратите и пералнята, намаляват еластичността в бельото.

Еластичността на материята е един от определящите елементи при сутиените. За да подкрепя правилно бюста ни, да ни е удобен както в началото и да ни служи дълго време, не бива да перем сутиена си след всяко носене, съветват експерти по тъканите, цитирани от “Daily Express”

„Няма нищо лошо в това да облечем един сутиен два поредни пъти”, казва пред изданието Лекси Сакс, която работи в текстилна лаборатория. Тя обясни, че всяка жена трябва да има няколко сутиена, които да се сменя поне през два дни. Същественото за самата материя е, да се редуват периоди на натоварване и разпускане, така че да не се деформира.

Спортните сутиени, които носим ежедневно трябва да минават през пералнята по-често, но луксозното бельо определено може да поседи в гардероба преди да изпрано, е мнението на експертите.

Редно е да се отбележи, че пералната машина е пагубна за сутиените. Те трябва да се поставят в специална торбичка, която да ги предпази по време на пране. Още да се пускат на цикъл за деликатно пране и да се използват щадящи препарати.

При съхненето е по-добре да се оставят на хоризонтална повърхност, отколкото висящи на сушилника и никога да не сушим в машина.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net