Четири стъпки за да се отървем от тлъстинките около корема

28-04-2015

Много от нас мечтаят за плосък и стегнат корем, особено сега, когато вече си се представяме блажено излегнати на плажа. Той обаче си остава блян, въпреки диетите и упражненията.

Персоналният фитнес инструктор Джеймс Старинг знае четири (само четири!) лесни стъпки, които със сигурност ще ни отведат до заветната цел. Сред тях са хранителен дневник, тренировки и никакви преработени въглехидрати, пише “Daily mail”.

Първа стъпка: Избягвайте рафинираните въглехидрати като захар, бяло брашно, бял хляб, паста, картофи и т.н. изделия на тази основа.

Така наречените „бързи въглехидрати” много бързо се разпадат до глюкоза, предизвиквайки инсулинов пик (повишаване на кръвната захар). Ако не можем да ги изгорим бързо, тялото ни ги „съхранява”, превръщайки ги в мазнини.

Заменете тези храни с непреработени въглехидрати (т.е. пълнозърнести продукти, варива, зеленчуци и плодове). Те се разграждат по-бавно и увеличават усещането за ситост. Нивото на кръвната захар остава стабилно и така не се получават пикове и спадове, които се отразяват негативно както на тялото ни, така и за нуждата ни от още храна.

Най-доброто време за въглехидратно хапване е след тренировка.

Втора стъпка: Правете упражнения за цяло тяло

Сигурно сте установили, че коремните преси не вършат работа. Това е така, защото колкото повече мускулни групи натоварвате при тренировката си, толкова повече калории горите.

Аеробните тренировките подобряват циркулацията на кръвта (тонизират всички мускули в тялото), като имат функцията понижават кръвното налягане. Подобреното кръвообращение подобрява метаболизма на мазнините, особено ако спортуващият спазва хранителен режим с контрол над въглехидратите.

Упражненията ще повишат цялостно енергийните нива на организма.

Трета стъпка: Правете упражнения с висока интензивност и кратка продължителност

При тези упражнения трябва да правите максимални натоварвания (на 80-90% от възможностите ви) за кратко време, последвани от етап на възстановяване.
При този тип тренировка в тялото ни започват да действат анаеробни процеси. Поради лисата на кислород в клетките започват да се изгарят захари.

Високоинтезивните тренировки спомагат за оформяне на мускулите и ни приближава до прекрасното плоско коремче.

Четвърта стъпка: Водете си дневник

За съжаление храненето се е превърнало в рефлекс. Правим го без да се замислим защо избираме даден продукт, гладни ли сме изобщо…

Това, което ще отговори на много въпроси е воденето на хранителен дневник. Записвайте старателно всяко нещо, което слагате в устата си. Настройте алармата на телефона за след два часа и тогава се запитайте – Как се чувствам сега?, Гладна ли съм? и др. Отбележете отговора.

Продължете с експеримента един месец.

Друго, което може да направите в името на смаляването на обиколки е да си направите селфи в дрехите, в които искате да се видите стройна и с перфектните извивки. Снимайте се през няколко дена и отбележете пред себе положителната промяна, която постигате с тренировките.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net