Навиците, които унищожават красотата

17-02-2015

Най-добрият съвет, който може да се даде за красотата, е че най-добрите резултати идват, когато не прекаляваме с нищо.

Всъщност прекаляването с някои ежедневни ритуали за красота се отразява пагубно върху здравето и външния ни вид. Списък с най-честите дейности, които повече ни вредят, отколкото помагат, публикува БГНЕС.

Подредена прическа

Твърде стегнатата конска опашка, коковете и каквито и да е фризури са много вредни за косата. Освен че разтягате косъма, го теглите от корен - причината за силния косопад. Вместо да използвате стегнатия ластик, който да прибере буйните ви коси, използвайте алтернативни варианти, като например лак за коса.

Миенето на зъбите

Добре е да миете зъбите след всяко ядене и задължително сутрин и вечер. Няма проблем в това, колко често го правите, но има значение както точно ги миете. Ако сте прекалено агресивни в опитите да се отървете от остатъците от храна, по-добре престанете. Така можете изцяло да премахнете зъбния емайл, което ще засили чувствителността на зъбите и възможността от поява на проблеми и кариеси.

Безупречен педикюр

Без значение колко чист и невероятен изглежда козметичния салон, педикюрът съвсем не е безопасен. Там се крие риск от гъбични инфекции, които са останали по инструментите, колкото и да се дезинфекцират. Най-добре оставете това за вкъщи, ако не искате да излезете от салона с много повече от няколко декорации на краката.

Оформяне на веждите

Винаги трябва да се поддържа добра хигиена на всички козметични съоръжения. Започнете от пилата за нокти, нокторезачката, ножичките, четките за коса и т. н. Най-опасни са пинсетите, които носят бактерии директно върху повредената повърхност на кожата. Може да се наложи да лекувате опасни инфекции и да имате много по-сериозни проблеми от 2 косъмчета в повече на веждите.

Приемане на витамини

Приемането на всекидневната необходима доза витамини е изключително важна. Така пазим ноктите, косата и кожата здрави. Ако надвишите дозата от В3, рискувате кожата ви да потъмнее, тъй като се получава свръхпроизводство на меланин. Не става дума само за хранителните добавки, а и за прясно изцедените сокове. Изпиването на чаша и половина сок от моркови, например, значително надвишава максималната норма на витамин А и бета-каротин - причина за косопад и портокалов цвят на кожата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net